Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevangenis Torentijd omsingeld

Toegevoegd: 09-01-2013, 16.09 uur - Update: 09-01-2013, 21.06 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Gevangenis Torentijd in Middelburg is vanmiddag lange tijd omsingeld geweest omdat een tip was binnengekomen dat zwaarbewapende personen een gevangene zouden willen bevrijden.

Volgens de politie kwamen de tips vanaf vanmorgen 08.30 uur binnen. Het personeel van Torentijd nam de telefoontjes gezien de aard van de melding serieus. De politie is direct gewaarschuwd en er werden direct allerlei voorzorgsmaatregelen genomen. Dit resulteerde erin dat de gevangenis werd omsingeld. De doorgaande Torenweg werd afgesloten tussen de kruising Schroeweg bij de McDonald's en de Nieuwlandseweg bij industrieterrein Arnestein.
 
Agenten in kogelwerdende vesten en talloze politievoertuigen namen plaats rondom het gebouw en de omgeving werd afgezet met linten. Agenten met honden surveilleerden in de omgeving. Een arrestatieteam kwam na lange tijd ter plekke en nam vervolgens plaats op het dak van het complex. Leden van dit arrestatieteam hadden zichtbaar zwaar geschut bij zich.


Na enige tijd heeft het arrestatieteam via een touw spullen naar boven gebracht. In de tussentijd werd een politiehelikopter opgeroepen, maar die werd niet meer ingezet. Rond 16.00 uur werd de Torenweg weer vrijgegeven. Dat betekende echter niet dat de situatie weer helemaal normaal was. Op dit moment staat er namelijk nog steeds politie rondom de gevangenis en ook het arrestatieteam is nog ter plekke.

De meeste aanwezigen in het voormalige Regionaal Opleiding Centrum (ROC) hadden het gebouw verlaten voordat de Torenweg werd afgezet. Er is volgens de politie geen gevaar geweest voor omwonenden maar wel hadden zij hinder van het incident. Mensen konden hun woning en de wijk wel in en uit maar niet verlaten via de Torenweg.

Communicatie
Het duurde uren voordat de politie met informatie naar buiten kwamen over wat er precies aan de hand was. Al snel ontstonden daarom op social media geruchten over een mogelijke gijzeling, een steekpartij in de gevangenis of gevangenenopstand. De politie wist wel te melden dat er geen sprake was van een gijzeling of een ontsnappingspoging, wat er dan wel aan de hand was bleef tot even na 17.00 uur onduidelijk. Van een ontsnappingspoging van binnenuit bleek dus geen sprake, van een dreigende ontsnapping met hulp van buitenaf dus wel.

De politie gaf eerder vanmiddag al wel aan dat er sprake was van een bedreiging tegen een gedetineerde. Dat bleek een misverstand. De politie bedoelde dat de veiligheid van de gevangenis in gevaar was.

Het onderzoek is nog in volle gang. Onderdeel van het onderzoek is te achterhalen wie de telefoontjes heeft gepleegd. De politie heeft namelijk nog geen spoor naar degene wie de gevangenis over de ontsnappingspoging heeft getipt.

Zie ook:
-
Gedetineerde Middelburg afgevoerd


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (11-1-2013 om 18:05)
Waar slaat dit op iedereen kan politie bellen en dreigen en zo de belastingbetaler weer laten op draaien voor de kosten,maar ik zie nergens staan dat de zogenaamde tipgevers opgepakt zijn maar als je bv zegt dat er een bom ligt wordt je in de bak gegooid wat een raar land is dit toch.
Ramon (11-1-2013 om 12:38)
Iedereen mag zeggen wat ze willen. Dit hebben ze gewoon goed gedaan! Petje af voor de politie! Ben zelf ook echt geen lieverdje en heb ook al de nodige jaren vast gezeten. Maar echt super van de politie hoe ze hier te werk zijn gegaan! Echt goed!
Ramon (11-1-2013 om 12:32)
Iedereen mag zeggen wat ze willen. Dit hebben ze gewoon goed gedaan! Petje af voor de politie! Ben zelf ook echt geen lieverdje en heb ook al de nodige jaren vast gezeten. Maar echt super van de politie hoe ze hier te werk zijn gegaan! Echt goed!
Michel (11-1-2013 om 01:35)
Kan iemand mij vertellen wie die persoon was?
Jmv (10-1-2013 om 11:32)
Stel je voor dat er mannen al schietend de gevangenis binnenstormen.En had je het commentaar dan moeten horen als er niks met die bedreigingen was gedaan en er was wel iets gebeurd! Maar wat ik mij afvraag, wat zit er toch in die zak die omhoog gehesen werd?
Tsja (10-1-2013 om 02:49)
@John: kun je nog erger overdrijven met je 200 km/u En dat van de weg afdrukken zal ook wel bullshut wezen, aangezien je het voorgaande ook overdreef.. En voor de belastinggeld zeikers: Die politie mensen waren toch al aan t werk.. Dus ook dat is onzin
Cookie-instellingen beheren