Weerbericht:
Perioden met zon, vanmiddag in het noord(westen) windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Gedetineerde Middelburg afgevoerd

Toegevoegd: 09-01-2013, 20.11 uur - Update: 09-01-2013, 21.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een bijzondere eenheid van de politie heeft vanavond een gedetineerde van gevangenis Torentijd in Middelburg afgevoerd. 
 
Politiemensen met bivakmutsen op scheurden rond 19.10 uur in konvooi weg bij de gevangenis. De voertuigen reden aanvankelijk met gedoofde lichten en waren voorzien van blauwe zwaailampen.
 
Politiewoordvoerster Esther Boot laat desgevraagd weten niets over dit voorval kwijt te kunnen. Het zou kunnen dat de afgevoerde gedetineerde de persoon is waarover een vanochtend tips binnen kwamen dat die uit Torentijd zou worden bevrijd. Na die tips werd de Middelburgse gevangenis urenlang omsingeld door politie-eenheden. Volgens de NOS is deze gedetineerde vanavond naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught gebracht. De politie kan dat niet bevestigen.


Er werd vanmiddag bij Torentijd ook een arrestatieteam ingezet. Dit was overigens niet het team dat vanavond de gedetineerde afvoerde. Het ging vanavond om een andere bijzondere eenheid. 
 
Zie ook:
- Gevangenis Torentijd omsingeld (09-01-2013)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus (10-1-2013 om 17:29)
@ "Sjonge"10-1 12:45, en u dacht zeker dat uw eigen reactie geen azijnsmaak heeft ? kijk aub liever eerst naar uwzelf voordat u over een ander oordeelt. u bent net zo, or eigenlijk nog erger. maar daar stoort u zich vast niet aan, toch ?
Nikki , Tholen (10-1-2013 om 17:14)
Met gedoofde lichten maar wel met een zwaailamp. Hoe krom is dat?
Mike (10-1-2013 om 16:29)
WW je hebt helemaal gelijk. Alsof je van tevoren al aankondigd dat je er aan komt en ook nog verteld voor wie. Dat zijn geen criminelen,maar boefjes.
Fynn (10-1-2013 om 15:34)
Dat is het Bijzonder Ondersteunings Team (BOT) http://www.crimescene.pro/bot.html
Gianna (10-1-2013 om 15:32)
Mar en Kees denken kennelijk dat je in een prius of panda een achtervolging langer dan 1 minuut kan volhouden.
Gerb (10-1-2013 om 13:58)
Politie reed met gedoofde lichten? ,lekker voor de veiligheid van medeweggebruikers,lekker zo doorgaan met deze malotenacties,ik zou ook nog de natres oproepen en 2 tankbataljons,tenslote daderbescherming mag wat kosten lekker voor de geloofwaardigheid naar de burgers,die de rekening betalen
Cookie-instellingen beheren