Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en geregeld (mot)regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Gedetineerde Middelburg afgevoerd

Toegevoegd: 09-01-2013, 20.11 uur - Update: 09-01-2013, 21.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een bijzondere eenheid van de politie heeft vanavond een gedetineerde van gevangenis Torentijd in Middelburg afgevoerd. 
 
Politiemensen met bivakmutsen op scheurden rond 19.10 uur in konvooi weg bij de gevangenis. De voertuigen reden aanvankelijk met gedoofde lichten en waren voorzien van blauwe zwaailampen.
 
Politiewoordvoerster Esther Boot laat desgevraagd weten niets over dit voorval kwijt te kunnen. Het zou kunnen dat de afgevoerde gedetineerde de persoon is waarover een vanochtend tips binnen kwamen dat die uit Torentijd zou worden bevrijd. Na die tips werd de Middelburgse gevangenis urenlang omsingeld door politie-eenheden. Volgens de NOS is deze gedetineerde vanavond naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught gebracht. De politie kan dat niet bevestigen.


Er werd vanmiddag bij Torentijd ook een arrestatieteam ingezet. Dit was overigens niet het team dat vanavond de gedetineerde afvoerde. Het ging vanavond om een andere bijzondere eenheid. 
 
Zie ook:
- Gevangenis Torentijd omsingeld (09-01-2013)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koffie bep (10-1-2013 om 11:35)
En dan zou er eens zo een levensgevaarlijke coffeshop in de buurt van een school moetenstaan, oei oei. maar dit ? neeh, dit moet allemaal maar kunnen zeker ? wie die bak daar in een woonwijk heeft neergezet is een oetlul ! stadsplanning: salaris meer dan 2 ton !
Ik (10-1-2013 om 11:32)
Ik ben het volledig met Mini & MM eens. Als ze niets hadden gedaan komt er ook weer commentaar van de mensen. De politie doet dit echt niet voor niets en wees blij dat ze het serieus nemen!
An (10-1-2013 om 10:44)
Lekker handig dan om op journalistische site's te vermelden waar die gedetineerde dan naar toe gebracht wordt. Kunnen ze daar verder dreigen. Wat een belachelijke situatie weer, dat alleen kan in Nederland.
Anoniem (10-1-2013 om 10:39)
Ik zag gister inderdaad deze auto's met blauwe lichten rijden op de snelweg, vroeg me al af waarvoor.... Nu weet ik het.......
Kees (10-1-2013 om 08:26)
Tsjongejonge! die rijden ook niet in zuinige Eco auto,s rond!,dus daar gaat ons overheidsgeld naar toe!
Mar (10-1-2013 om 07:52)
Wat een vreselijke geldverspilling die dure autoos voor de politie waarom niet een ,,gewone,, auto in plaats van vette mercedesen en bmw,s??en wij maar overal op achteruit gaan en belastingen betalen gewoon schandalig..geef liever dat geld uit aan de gezondheidszorg waar fors op bezuinigd word