Weerbericht:
Perioden met zon, kans op een bui. Donderdag grijs en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gedetineerde Middelburg afgevoerd

Toegevoegd: 09-01-2013, 20.11 uur - Update: 09-01-2013, 21.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een bijzondere eenheid van de politie heeft vanavond een gedetineerde van gevangenis Torentijd in Middelburg afgevoerd. 
 
Politiemensen met bivakmutsen op scheurden rond 19.10 uur in konvooi weg bij de gevangenis. De voertuigen reden aanvankelijk met gedoofde lichten en waren voorzien van blauwe zwaailampen.
 
Politiewoordvoerster Esther Boot laat desgevraagd weten niets over dit voorval kwijt te kunnen. Het zou kunnen dat de afgevoerde gedetineerde de persoon is waarover een vanochtend tips binnen kwamen dat die uit Torentijd zou worden bevrijd. Na die tips werd de Middelburgse gevangenis urenlang omsingeld door politie-eenheden. Volgens de NOS is deze gedetineerde vanavond naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught gebracht. De politie kan dat niet bevestigen.

Er werd vanmiddag bij Torentijd ook een arrestatieteam ingezet. Dit was overigens niet het team dat vanavond de gedetineerde afvoerde. Het ging vanavond om een andere bijzondere eenheid. 
 
Zie ook:
- Gevangenis Torentijd omsingeld (09-01-2013)

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H.K (10-1-2013 om 03:29)
Lekker slim om dat te melden dat hij naar Vught gebracht is , wel over na gedacht
Wat een poetspas (10-1-2013 om 03:23)
Wat een tamtam, lekker interessant doen wat zo n gedetineerde kost , Moet de gemeenschap weer ophoesten.
SlowRider (9-1-2013 om 23:48)
Die "undercover" auto's met die blauwe zwaailichten rijden echt als a-sociale hoor. Hoe kun je undercover zijn als je zou a-sociaal rijd ?! Ik werd er pas geleden ook weer door ingehaald op de A58 vanaf Middelburg. Ik reed netjes 130 en dan komen ze voorbij gescheurd en lijkt het of je stil staat.
Vlissinger (9-1-2013 om 23:35)
Politie mensen met bivakmutsen en in het donker met gedoofde lichten? whahahaha die kijken te veel films + er gebeurd hier te weinig. kunnen ze ook eens spelen.
Leo Schoor (9-1-2013 om 23:24)
Als de voertuigen zichtbaar voorzien waren van blauwe zwaailampen, reden ze dan wel met gedoofde lichten?
Jan (9-1-2013 om 23:19)
Ze hadden de voedselbank in Zeeland een jaar gratis eten kunnen geven van wat dit gekost heeft