Weerbericht:
Van het westen perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gedetineerde Middelburg afgevoerd

Toegevoegd: 09-01-2013, 20.11 uur - Update: 09-01-2013, 21.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een bijzondere eenheid van de politie heeft vanavond een gedetineerde van gevangenis Torentijd in Middelburg afgevoerd. 
 
Politiemensen met bivakmutsen op scheurden rond 19.10 uur in konvooi weg bij de gevangenis. De voertuigen reden aanvankelijk met gedoofde lichten en waren voorzien van blauwe zwaailampen.
 
Politiewoordvoerster Esther Boot laat desgevraagd weten niets over dit voorval kwijt te kunnen. Het zou kunnen dat de afgevoerde gedetineerde de persoon is waarover een vanochtend tips binnen kwamen dat die uit Torentijd zou worden bevrijd. Na die tips werd de Middelburgse gevangenis urenlang omsingeld door politie-eenheden. Volgens de NOS is deze gedetineerde vanavond naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught gebracht. De politie kan dat niet bevestigen.


Er werd vanmiddag bij Torentijd ook een arrestatieteam ingezet. Dit was overigens niet het team dat vanavond de gedetineerde afvoerde. Het ging vanavond om een andere bijzondere eenheid. 
 
Zie ook:
- Gevangenis Torentijd omsingeld (09-01-2013)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MM (9-1-2013 om 22:12)
@ Vlissingse, kijken of je dat nog zegt als er echt een groep gewapende mensen een gedetineerde uitbreken, en daarna jouw huis leegroven. Maar nee, dan is het weer de schuld van de politie dat ze de dreiging niet serieus nemen.
Mini (9-1-2013 om 21:32)
Ik ben blij dat dit met man en macht gedaan is vandaag. Als er daadwerkelijk iets gebeurd was en de sterke arm was niet aanwezig dan zou iedereen weer zeggen: waar waren de blauwe mannen nu die ons moeten beschermen? Denk toch eens positief mensen! Veiligheid voorop.
B.s (9-1-2013 om 21:27)
En ma wegrijden als aso's en in dikke mercedesen en wij elk dubbeltje om moeten keren om rond te kunnen komen. het idee om te emigreren klinkt steeds aanlokelijker
Jan (9-1-2013 om 21:20)
Zouden ze dan toch mijn opmerking bij het andere artikel begrepen hebben? wat een onzinnig gedoe allemaal. zoveel weggegooid geld, wie heeft dit aangestuurd ?
Jos (9-1-2013 om 21:16)
Mag wat kosten he , maar ja betalen we met z,n allen dus doe maar wat . Wat we allemaal aan die criminelen uitgeven is niet meer normaal . OP WATER EN BROOD en geen enkel privilege meer , geen tv , uitkering stoppen en alles maar dan ook alles terugbetalen .
Vlissingse (9-1-2013 om 20:25)
"Het zou kunnen dat de afgevoerde gedetineerde de persoon is waarover een vanochtend tips binnen kwamen dat die uit Torentijd zou worden bevrijd." Nou volgens NOS journaal van 20.00 uur is het wel zëker die gedetineerde. Wat een stiekem gedoe allemaal zeg en wat voelt iedereen zich belangrijk...