Weerbericht:
Buien, lokaal met onweer. Woensdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 9 km

Bromfietser gewond bij Kapelle

Toegevoegd: 10-01-2013, 10.41 uur - Update: 10-01-2013, 16.13 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - Bij een aanrijding is vanochtend in Kapelle een 17-jarige bromfietser zwaargewond geraakt. De jongen werd aangereden door een automobilist die de jongen ter hoogte van de kruising over het hoofd zag.


De bromfietser kwam rond 08.20 uur op de kruising Smokkelhoekweg - Kloosterweg in botsing met een personenauto. De bromfietser kwam uit de richting van Kapelle en was op weg naar Hansweert. Op de rotonde werd hij aangereden door een 45-jarige automobilist uit Arnemuiden.

De jongen kwam ten val en belandde enkele meters verder in de berm. Volgens de politie was er onder meer sprake van een open botbreuk. De 45-jarige automobilist verleende eerste hulp bij de jongen en wachtte tot de ambulance ter plekke was. Naast de ambulancedienst werd ook de traumahelikopter ingezet.
 
De helikopter landde op een veldje bij een nabij gelegen woning. De patiënt is met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De trauma-arts reed mee en daarom vloog de helikopter hierna naar het ziekenhuis in Goes. De brandweer stond stand-by bij de landing.

De automobilist heeft op het bureau een verklaring afgelegd. Ook zijn er door de agenten ter plaatse getuigenverklaringen opgenomen. Medewerkers van het Verkeersongevallenanalyseteam zijn naar de ongevalsplaats gegaan om daar een onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anneke (10-1-2013 om 16:02)
Gelukkig zijn er nog automobilisten die stoppen na een aanrijding en hulp verlenen. Fijn dit eens te lezen! Sterke en beterschap voor de jongen.
Ik (10-1-2013 om 15:53)
Wat zou je denken van die traumaarts ophalen staat toch dat die meegereden is met de ambulance
Fietser (10-1-2013 om 14:55)
Tegenwoordig wordt de heli altijd opgeroepen bij ernstig letsel, indien de patient met spoed naar een gespecialiseerd ziekenhuis moet gebracht worden of om speciale hulp te verlenen. Kan ie met de ambulance mee dan kan de heli weer naar een andere oproep. Zo te zien geen voorrang verleend door auto
Peter (10-1-2013 om 14:55)
Slowrider; misschien de arts weer ophalen? Staat beetje raar he als heli op volgende bestemming aankomt met alleen piloot aan boord.
Peter (10-1-2013 om 14:29)
@SlowRider, Moet die arts daarna maar lopend terug naar Rotterdam, of met de trein of zo?
Zeeuwse (10-1-2013 om 14:17)
@slowrider dat is toch logisch? de traumaarts ging met de ambulance mee die moet toch opgehaald worden? dus vliegt de traumaheli daarom naar ziekenhuis goes om die arts weer op te halen
Cookie-instellingen beheren