Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mannen stropen zes kilo paling

Toegevoegd: 15-01-2013, 14.23 uur
Door: Roland de Jong

ZONNEMAIRE - Afgelopen zaterdag zijn bij de haven van Bommenede in Zonnemaire twee mannen aangehouden voor stroperij.

Het gaat om een 31-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland en een 33-jarige man uit Zierikzee. Ze hadden in de haven illegaal fuiken geplaatst om paling te vangen. De twee zijn omstreeks 06.30 uur aangehouden door Buitengewoon Opsporingsambtenaren van Natuurmonumenten. Na hun aanhouding zijn de mannen overgedragen aan de politie die een onderzoek opstartte.

Tijdens dit onderzoek werd ook een kijkje genomen in de woningen van de mannen. In de woning van de 31-jarige man werden een drietal luchtbuksen gevonden, deze zijn in beslag genomen. Ook werd in zijn woning zes kilo levende paling aangetroffen. Deze zijn ook meegenomen en later weer uitgezet.

Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is het tweetal weer in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Japio (15-1-2013 om 20:51)
@ maakt niet uit: idd. Spitten leverde op: vermoeden van gebruik bij misdrijf - iemand hersens mee ingeslagen bv - of buksen zo aangepast dat ze onder wapenwet vallen. In beide gevallen zou men je echter daarop niet laten lopen.. Rare zaak maar kijk r niet van op.
Maakt niet uit (15-1-2013 om 18:54)
Waar slaat in godsnaam dat luchtbuksen inbeslag nemen op. Luchtbuksen mag je zonder vergunning houden zolang je 18+ ben..
Bertje (15-1-2013 om 17:31)
Dan moet je per ongeluk eens een vals bankbiljet in je zak hebben, dan zit je gelijk een nacht in de bak. maar dit ? gewoon gelijk weer op vrije voeten zetten. natuurlijk ! gelijk medelijden tonen met de zielige stropers, de arme daders ook, hebben ze toch zeker wel thee met koek gehad ?
[email protected] (15-1-2013 om 17:04)
Zware criminelen zeg. Als je daar met je kinderen een hengeltje uitgooit komen ze al, redelijk intimiderend, controleren.
Cookie-instellingen beheren