Weerbericht:
In het oosten bewolkt, elders eerst (dichte) mist. Tot woensdagmiddag droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Mannen stropen zes kilo paling

Toegevoegd: 15-01-2013, 14.23 uur
Door: Roland de Jong

ZONNEMAIRE - Afgelopen zaterdag zijn bij de haven van Bommenede in Zonnemaire twee mannen aangehouden voor stroperij.

Het gaat om een 31-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland en een 33-jarige man uit Zierikzee. Ze hadden in de haven illegaal fuiken geplaatst om paling te vangen. De twee zijn omstreeks 06.30 uur aangehouden door Buitengewoon Opsporingsambtenaren van Natuurmonumenten. Na hun aanhouding zijn de mannen overgedragen aan de politie die een onderzoek opstartte.

Tijdens dit onderzoek werd ook een kijkje genomen in de woningen van de mannen. In de woning van de 31-jarige man werden een drietal luchtbuksen gevonden, deze zijn in beslag genomen. Ook werd in zijn woning zes kilo levende paling aangetroffen. Deze zijn ook meegenomen en later weer uitgezet.

Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is het tweetal weer in vrijheid gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maakt niet uit (17-1-2013 om 23:55)
Wat mensen met de luchtbuksen doen, is dan hun pakkie an, de wet schrijft voor dat je 18+ Moet zijn om deze te houden, ga je er mee op andere voor de gein schieten ben je gewoon stom. Desalniettemin zegt de wet niks over dat het illegaal is om een luchtbuks te hebben. Zolang je 18+ bent.
Maakt niet uit (17-1-2013 om 23:54)
@alle reacties hieronder op mij. Buksen mag je vrij vanaf 18+ houden, mits het alleen in besloten gebied gebruikt word. Tenzij er men er niet zeker van is dat ze gebruikt zijn bij het stropen, is het onnodig en wettelijk niet eens toegestaan. Het schieten op mensen, ligt aan de personenn zelf.
Noa (17-1-2013 om 09:15)
Vind het een beetje zielig,6kilo paling waar hebben we het over was beter dat ze al die criminelen die naar nederland komen eens opsporen inplaats moeilijk gaan doen om 6 kilo paling.
Rinus (16-1-2013 om 18:31)
Beste wim ,jij gaat nooit boa worden.......
Annoniem (16-1-2013 om 16:41)
Stropen lekker spannend toch. vroeger moesten de mensen ervan leven.
Jaap van Sien (16-1-2013 om 12:44)
@Maakt niet uit: op de website van Sportvisserij Zuidwest Nederland staat iets anders.
Cookie-instellingen beheren