Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Ernstig ongeluk in Middelburg

Toegevoegd: 17-01-2013, 16.16 uur - Update: 17-01-2013, 16.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de Schroebrug in Middelburg is een fietser ernstig gewond geraakt toen deze in botsing kwam met een vrachtwagen.

Het ongeluk vond even voor 15.00 uur plaats op een fietsersoversteekplaats bij de Schroeweg. Een 14-jarig meisje stak met haar fiets de weg over komende vanaf de richting van het station. Uit diezelfde richting kwam een vrachtwagenchauffeur. Deze bestuurder wilde rechtsaf de brug over maar kwam daarbij in aanrijding met het meisje.


Al snel werden een traumateam en de brandweer opgeroepen. Het slachtoffer werd ter plekke gestabiliseerd door ambulancemedewerkers. De traumahelikopter is niet meer ter plekke gekomen. Het meisje is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.
 
Vanwege het ongeluk was het verkeer enige tijd ontregeld. Auto's die richting centrum wilden moesten omrijden via Dauwendaele en de Stationsbrug of een route kiezen via Vlissingen of de N57. Ook het spoorverkeer ondervond korte tijd hinder van het ongeluk.

De politie is ter plekke een onderzoek gestart om alle omstandigheden rondom het ongeluk vast te leggen en de exacte toedracht te achterhalen. Dit onderzoek kon even na 16.30 uur worden afgerond. Hierna werd de weg weer vrijgegeven.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikk (29-1-2013 om 20:39)
Weet iemand hoe het nu met dat meisje gaat? Ik wens ze veel beterschap. Ook voor de bestuurder, die dit heeft moeten meemaken. De lichten staan niet goed afgesteld. Ik heb al enkele jaren een mail naar de gemeente gedaan maar of het geholpen heeft......
Pieter (25-1-2013 om 16:50)
@emil schreef: "weet zeker dat hij goed gekeken heb." O ja, Emil ? Dat weet jij helemáál niet ! Als de chauffeur groen had, maar moest wachten voor een bus die naar links wilde, was de chauffeur wellicht ondertussen wat ongeduldig geworden en heeft hij wellicht zonder goed te kijken gas gegeven...
Fransje (20-1-2013 om 06:23)
Als ik de verschillende reacties lees is dit ongeval mede te wijten aan de te krap ingestelde verkeerslichten. Dáár kun je de gemeente op aanspreken. Er komen ook een hoop frustraties los van autobestuurders vs fietsers want de fietser krijgt tegenwoordig altijd gelijk.Misschien de regels aanpassen?
Anja (19-1-2013 om 16:51)
Vervolg Als ik daar nu zou fietsen zou ik nu zeker beter uitkijken dan eerst nu ik niet zeker weet of de stoplichten goed staan afgesteld. En natuurlijk heeft iedereen een menng maar dat mag toch ?? We leven in een vrij land
Anja (19-1-2013 om 16:50)
Ik vind het goed dat men kan reageren op een onderwerp zodat iedereen zijn zegje kan doen. Dit voorval blijft nu zo meer bij me hangen dan dat er een klein berichtje in de pzc zou staan.
Dropje (19-1-2013 om 16:44)
Ik sta op dat punt ook dikwijls met mijn auto voor het stoplicht te wachten om de brug over te rijden. Wanneer er 1 auto voor je staat en het licht op groen springt, kan de 2e auto nog net optrekken en springt het licht al op oranje.
Cookie-instellingen beheren