Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
99 files van totaal 344 km

OM eist in hoger beroep 9 jaar cel

Toegevoegd: 18-01-2013, 22.17 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De advocaat-generaal (OM) in ’s Hertogenbosch heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van negen jaar geëist tegen een 28-jarige verdachte uit Terneuzen. De man zou op 13 februari 2011 in Terneuzen drie mensen hebben neergeschoten. 

Aanleiding voor de schietpartij was een ruzie in een café. De twee partijen werden door de portier buiten de deur gezet. Eenmaal buiten, trok de verdachte zijn wapen en begon te schieten. “Wat de achterliggende oorzaak ook is geweest, dat rechtvaardigt nooit dat mensen het recht in eigen hand nemen. Verdachte heeft in een situatie, waarin vele mensen gezellig een avondje uit waren en zich veilig waanden, een welbewuste aanslag op het leven van een ander gepleegd. Daarbij heeft hij dusdanig gericht en meermalen in de groep geschoten, dat ook nog twee omstanders zijn geraakt. Het is aan het toeval te danken dat er geen doden zijn gevallen,” aldus de advocaat-generaal op de zitting. 


Volgens het OM is er sprake van een poging tot moord, twee keer een poging tot doodslag, verboden wapenbezit en het voorhanden hebben van drugs. Een gevangenisstraf van negen jaar is volgens het OM passend bij de ernst van de feiten. “Niet alleen heeft de gebeurtenis een ommekeer in het leven van de slachtoffers veroorzaakt, hun leven is blijvend getekend, letterlijk en figuurlijk, maar ook de omstanders zullen niet snel zich weer veilig voelen. Ook breder, in de maatschappij, wordt de onrust gevoeld en is men geschokt. Wie durft zich nog veilig te wanen gewoon op straat of bij het uitgaan?” 

De rechtbank in Middelburg veroordeelde de man eerder tot een gevangenisstraf van 9 jaar, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde hoger beroep in. De uitspraak is naar verwachting op 1 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Blondine (10-2-2013 om 21:40)
Als je moet kiezen tussen door 3 man nock out geslagen te worden of ze alle 3 een x te raken dan zou ik hetzelfde doen. en als je niet weet wat er werkelijk aan de gang is oordeel dan ook niet.
Terneuzenaar (19-1-2013 om 10:34)
En terecht! Dat soort tuig kunnen we niet gebruiken hier.
Marco (19-1-2013 om 03:01)
Wat 'n janker zeg ! Iedereen weet, dat als je buiten de geldende regels besluit te leven, je daarvoor ten verantwoording kan worden geroepen. En als je dat dan gebeurt moet je óók 'n flinke vent zijn ! En de gevolgen voor je onaangepaste gedrag gewoon accepteren. En anders; gewoon aanpassen !!!
Kees (19-1-2013 om 00:21)
9jaar??? een lachertje!!! Oh we hebben ruzie..... ik ga gewoon schieten!! Zo komen we er toch niet! Erg ziek!! Levenslang geven!! je kan toch niet zomaar op mensen gaan schieten vanwege een ruzie!????
Cookie-instellingen beheren