Bruinvis aangespoeld op Badstrand

Toegevoegd: 29-01-2013, 12.54 uur

De bruinvis op het Badstrand in Vlissingen.
De bruinvis op het Badstrand in Vlissingen.
1
© Foto: Ramon Alewijnse
Door: Veerle van Iren
VLISSINGEN - Op het badstrand in Vlissingen is vanochtend een levende bruinvis aangespoeld. Het dier was nog in leven en is door een voorbijganger terug in zee geplaatst.  

Een aantal keren per jaar spoelt er een levende bruinvis aan op het strand. Wanneer dit gebeurt is het dier vaak ziek of verzwakt, of het gaat om een jong diertje dat zijn moeder is kwijt geraakt. Deze dieren hebben altijd medische hulp nodig en moeten nooit terug in zee worden gezet! 

Er zijn geen gegevens bekend over de toestand van het dier, echter is de bruinvis na het terug plaatsen niet meer waargenomen. Stichting SOS Dolfijn adviseert om bij strandingen contact op te nemen met politie.

Er zijn een aantal stappen die u zelf kunt ondernemen: 
- Een bruinvis of dolfijn haalt adem met het blaasgat op zijn hoofd, zorg dat er geen water of zand in het blaasgat komt.
- Een bruinvis of dolfijn op het strand schrikt snel. Loop rustig, houd mensen en honden op afstand. 
- Een bruinvis of dolfijn op het strand krijgt het snel te warm. Koel het dier met water en natte doeken en zorg voor scahduw. 
- Schakel de hulp in van de politie of SOS Dolfijn via de Reddingsbrigade en zorg goed voor het dier totdat de dolfijnenambulance er is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (29-1-2013 om 21:32)
Inderdaad goed om deze tips weer onder de aandacht te brengen!
Jono (29-1-2013 om 13:16)
Kijk daar hebben we wat aan, goede tips!