Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
132 files van totaal 478 km

Steekpartij poging doodslag?

Toegevoegd: 31-01-2013, 22.29 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het zat de 49-jarige Vlissinger, die donderdag voor de rechtbank moest verschijnen voor een diefstal en een poging doodslag niet echt mee.


Door allerlei omstandigheden waren zijn ex-vriendin en hij genoodzaakt om samen onder één dak verder te leven en dat was volgens de Vlissinger geen pretje. Hij werkte, zij deed niks. En als hij thuiskwam, zat de hele huiskamer vol volk. Zij op vakantie, hij bleef thuis.

Zo waren een meer zaken die hij wel en zij absoluut niet deed. Dat wekte de nodige irritatie en op 25 september van het vorige jaar, toen zij weigerde voor hem een handtekening voor een kleine lening te zetten, ging het mis. Hij pikte haar spaarvarken Zij zag dat hij haar spaarvarken leegde en er ontstond na een woordenwisseling een vechtpartij.

Hij pakte een broodmes en prikte haar daarmee in de borst. De ex-vriendin stoof naar boven, achtervolgd door de Vlissinger. Eenmaal boven begon hij messen naar haar te gooien en toen hij met een mes in de hand een steekbeweging maakte liep zij een snee in de arm op.

Poging doodslag, oordeelde officier van justitie G., Van der Hofstede en eiste een celstraf van veertien maanden waarvan zeven voorwaardelijk tegen hem. ,,Hooguit mishandeling'', oordeelde de raadsman van de Vlissinger en meende dat een op te leggen celstraf van vijf maanden, de tijd die de Vlissinger inmiddels al bijna als voorarrest achter de rug heeft, ruim voldoende was.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mies (6-2-2013 om 17:05)
Ondanks ze samen genoodzaakt onder 1dak moesten leven, zal het voor het slachtoffer ook geen pretje zijn geweest! Uit betrouwbare bronnen is het verhaal nogal uit z'n verband getrokken.Hooguit mishandeling is dan ook geen goede benaming!! Zeer jammer!!
Hoop (1-2-2013 om 07:19)
Ik hoop dat de overheid trots is op zichzelf voor het vernietigen van de huizenmarkt zodat niemand meer geen kant op kan en als ratten in de val zitten.
Martine (1-2-2013 om 02:02)
Nou als het zo makkelijk gaat ga ik mijn vriend ook maar eens neersteken... die doet ook niet zo vaak hoe ik het wil...
Monique (1-2-2013 om 01:01)
Klinkt als een persoonlijkheidsstoornis probleempje. Veel van deze mensen willen niet veranderen terwijl er tegenwoordig veel vooruitgang geboekt kan worden op het gebied van bijv. emotiebeheersing. Jammer want zo blijft de media vol staan met deze onnodige geweldsdelicten.
Piet (31-1-2013 om 23:15)
Een steekpartij zou standaard als poging tot doodslag / moord bestraft moeten worden, want dat is het nu eenmaal. Je neemt een risico dat het iets kan raken waardoor het slecht afloopt. En de advocaten van tegenwoordig zouden zich moeten schamen met al hun uitspraken. Waarheidsvinding en geen onzin!
Cookie-instellingen beheren