Weerbericht:
Enkele buien. Overdag af en toe zon, later regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanhoudingen vernielingen oud en nieuw in Krabbendijke

Toegevoegd: 11-03-2006, 13.27 uur
Door: Politie Zeeland

KRABBENDIJKE - In de week rond oud en nieuw 2005 zijn in Krabbendijke diverse vernielingen gepleegd en brandjes gesticht.

Op 30 december werd de brandweer ook ingezet bij een brandje waarbij ze bekogeld werden met bierflessen. De reden hiervoor was dat men het niet eens was dat de brandweer het vuur kwam blussen. De Burgemeester en de Officier van Justitie hebben de zaak hoog opgenomen en hebben de politie een onderzoek laten verrichten.

Hierbij zijn ongeveer 35 mensen in de leeftijd van 15 tot 46 jaar uit de gemeente Reimerswaal aangehouden in de periode van 31 december 2005 tot begin maart 2006.

Iedereen is weer in vrijheid gesteld. De schade bedraagt duizenden euro’s. De minderjarige verdachten zullen mogelijk naar bureau HALT moeten voor een alternatieve straf en de meerderjarige verdachten zullen voor de rechter moeten verschijnen.

Tevens zal de schade betaald moeten worden. Verder zijn er ongeveer 60 mensen als getuige in het onderzoek gehoord. De strafbare feiten zijn vrijwel allemaal in groepsverband gepleegd en onder invloed van alcohol gedaan.

De verwachting is dat het onderzoek half maart zal worden afgerond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750