Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf met tbs voor Vlissinger

Toegevoegd: 07-02-2013, 16.07 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Na een voorarrest van duizend dagen en veertien zitting van de rechtbank in Middelburg lijkt er eindelijk een vonnis te komen in de zaak tegen een 22-jarige Vlissinger. 


De Vlissinger werd, dat had de rechtbank al eerder beslist, schuldig bevonden aan onder meer diefstallen met geweld, die in 2009 en 2010 plaatsvonden. In mei 2010 werd een medebewoner van 'Het Witte Huis' in Vlissingen naar een pinautomaat getrapt en werd hij van twintig euro beroofd. Een gewelddadig bezoek aan een dealer leverde een tientje op en de oma van de Vlissinger werd eveneens gedwongen geld af te geven.  

In november 2009 was hij betrokken bij twee pogingen om een snackbar in Heinkenszand en Oost-Souburg te overvallen. In Heinkenszand ging de kassa niet open. In Oost-Souburg kreeg hij een metalen bak naar zijn hoofd geslingerd en nam hij de benen. Ook werd hij schuldig bevonden aan een gijzeling van een maat die niet aan de overvallen wilde meewerken. Van een verkrachting werd hij overigens vrijgesproken. 

Talloze keren werd de zaak tegen hem aangehouden voor rapportage, nog een rapportage, een andere rapportage en ging er van alles mis. Mocht de rechtbank beslissen dat-ie de variant tbs met voorwaarden krijgt opgelegd, dan kan hij zich dinsdag 12 februari bij de kliniek in Assen melden. 

Voor officier van justitie W. Suijkerbuijk is die tbs-variant echter geen alternatief. Hij eiste tegen de Vlissinger opnieuw vier jaar cel plus tbs met dwangverpleging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (7-2-2013 om 16:45)
10 jaar teweinig
Cookie-instellingen beheren