Weerbericht:
Af en toe zon, plaatselijk ook mist
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 229 km

Grote brand in schuur Koewacht

Toegevoegd: 08-02-2013, 21.54 uur - Update: 09-02-2013, 00.03 uur
Door: Roland de Jong
KOEWACHT - In het Zeeuws-Vlaamse Koewacht is vrijdagavond een grote brand uitgebroken in een schuur.  

De brand werd rond 21.05 uur ontdekt aan de Emmabaan. Er werd direct groot alarm geslagen. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig was al sprake van een uitslaande brand. Er werd opgeschaald naar grote brand. Drie tankautospuiten, een hoogwerker en een waterwagen zijn ingezet om de brand te bestrijden. Vanuit het Belgische Stekene is een extra watertankwagen ter plaatse gekomen.


De brandweer van Terneuzen heeft een haakarmbak voor ademluchtbescherming ter plekke gebracht. Voor de zekerheid staat een ambulance stand-by. Er was asbesthouden materiaal verwerkt in de dakplaten van de schuur. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio zijn de asbestdeeltjes beland op het perceel rondom de schuur. Ze zouden niet verder verspreid zijn. 

In de schuur stonden landbouwvoertuigen en materiaal. Er waren geen dieren in de schuur aanwezig. Hoe groot de materiële schade is, kon de woordvoerder van de Veiligheidsregio nog niet zeggen. De brandweer had om 22.25 uur het vuur onder controle en gaf het sein brand meester.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren