Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 29 km

Strenge eis beroving 17-jarige jongen

Toegevoegd: 15-02-2013, 09.41 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG – Drie Goesenaren in de leeftijd van 18, 21 en 35 jaar plus een Kattendijker (18) zaten donderdag bij de Rechtbank redelijk relaxed op hun verdachtenstoeltje te wachten tot de rechters zouden binnenkomen. Deze instelling veranderde al snel toen er vier potige parketwachters hun plaats innamen en uitstraalden dat de vier daar niet voor hun lol zaten en dat er weinig te relaxen viel. Prompt vielen ze stil en keken ze bedremmeld voor zich uit.


De vier worden ervan verdacht in de avond van 9 november 2012 in Goes een 17-jarige jongen met het nodige geweld van een klein beetje geld te hebben beroofd. Natuurlijk was het niet de bedoeling geweest en natuurlijk was het de drank die ervoor had gezorgd dat ze grensverleggend waren bezig geweest. Bron van ellende was een 17-jarige jongen uit Kloetinge die meende nog wat geld tegoed te hebben van de 17-jarige en uit voorzorg maar de vier had ingeschakeld om in noodgevallen te helpen. Het slachtoffer werd naar een bankje bij De Veste gelokt en daar hadden de vier zich verdekt opgesteld. Zonder veel mankeren kreeg de jongen een pak slaag en werd hij gedwongen bijna veertig euro te pinnen.

Wie wat precies had gedaan wisten ze niet, maar de 35-jarige had zéker klappen uitgedeeld wisten ze. Dit in tegenstelling tot de verklaring van het slachtoffer, die had gesteld dat juist de 35-jarige degene was geweest die absoluut niet had geschopt en geslagen. Hoe dan ook van de vier hadden er twee zeker niets gedaan, zo beweerden ze. Na de beroving namen ze de benen. De 35-jarige kon dezelfde avond nog in de kraag worden gevat.

Officier van justitie R. Rammeloo had weinig positiefs over de activiteit van de vier te melden. ,,De ene beroving is nog niet achter de rug of de andere is alweer bezig'', stelde hij vast. ,,Bij justitie valt dit onder de categorie high impact-crime, heeft een hoge prioriteit en dat betekent strenge straffen.'' Dat Rammeloo niet eens aan taakstraffen dacht bleek uit zijn volgende uitspraak: ,,Als ik hier met een werkstraf kom aanzetten kan ik de slachtoffers van berovingen niet eens in de ogen kijken.'' En zo eiste Rammeloo tegen de vier verdachten celstraffen van acht tot twaalf maanden, waarvan twee tot drie maanden voorwaardelijk.

Uitspraak 28 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (26-2-2013 om 23:58)
Ein-de-lijk zeg, goed zo! En nadat ze uit de bajes zijn hun hele f..kin leven straffen. Want die slachtoffer blijft ook heel zijn leven met dit rond lopen. Ik zou zeggen, heel hun leven achtervolgen, in de smiezen gaan houden.
Sin (25-2-2013 om 18:16)
@Tina????? ALs je verdacht wordt van een gepleegd feit, is het raadzaam om een advocaat in de hand te nemen. De schrijver van dit stuk heeft het zo neergezet, maar is het ook echt zo? Enne, dit soort praktijken moet eens klaar zijn, dus wat intimidatie kan geen kwaad!
Tina (24-2-2013 om 15:43)
Zo als ik het lees is het gewoon intimidatie om die jongens bang te maken en er zo voor te zorgen dat ze hun verdediging niet of niet goed konden brengen
Renata (16-2-2013 om 16:32)
De eis mag dan wel goed zijn maar wat heb je daar aan als de rechters niets waard zijn....
Goes (16-2-2013 om 15:08)
Hèhè zouden de andere rechters hem gaan op volgen ik hoop het maar ik vind de straf eigenlijk nog iets te laag maar wie weet
Francois (16-2-2013 om 14:01)
Korte metten met zulke laffe daden als deze. De tenlastelegging van de OVJ vind ik een positieve uitstraling richting het slachtoffer, dit is tenminste rechtvaardigheidsgevoel. Nu wachten of de rechter hier in mee gaat, ik hoop van wel.
Cookie-instellingen beheren