Weerbericht:
Eerst op meerdere plaatsen mist, overdag geleidelijk zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Oefening groot waterongeval Koningsweg Vlissingen

Toegevoegd: 12-03-2006, 00.01 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg en de gemeentelijke brandweer Terneuzen hebben zaterdagochtend gezamenlijk een grote waterongevallenoefening gehouden.

Rond tien over negen werd de start van de oefening ingeluid door een P2000-alarmering. De melding luidde als volgt: "OEFENING OEFENING P3 4531 4551 4580 KONINGSWEG VLISSINGEN AUTO TE WATER DRENKELING". De Koningsweg is sinds kort een doorgaande verbinding met het centrum van de Scheldestad. Langs de weg is veel water te vinden en zodoende is deze locatie dus uitermate geschikt voor oefeningen, maar helaas ook voor daadwerkelijke waterongevallen.

Bij het ongeval dat in scéne was gezet waren maar liefst drie voertuigen te water geraakt: twee personenauto's en één bestelbusje. Er waren diverse slachtoffers en de brandweerduikers hadden dan ook de handen vol aan het bevrijden van personen uit de te water geraakte auto's. Met behulp van een speciale brancard aan ladder van het redvoertuig 4550 werden de slachoffers één voor één op de kant gehaald.

Bijzonder aan de oefening was, was dat het een gezamenlijke oefening betrof. Normaal gesproken wordt er vrijwel nooit samen met andere duikteams geoefend. Het Terneuzense brandweerduikteam zal pas officieel inzetbaar worden in april 2006. Doordat het team nu toch nog niet inzetbaar was maakten de Terneuzenaren eens een ritje naar de andere kant van de Westerschelde om ervaring op te doen. Eerder kwamen overigens al Terneuzense duikbrandweerlieden naar Middelburg om ervaring op te doen.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren