Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 38 km

Noodplannen voor Zeeuwse duikplaatsen

Toegevoegd: 26-02-2013, 09.17 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Sportduiken en veiligheid zijn voor de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De Veiligheidscommissie van de NOB heeft namelijk voor iedere Zeeuwse duikplaats een noodplan opgesteld. In het noodplan staat het alarmlocatienummer vermeld maar ook het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde ziekenhuis en de meldkamerhulpdienst in de buurt.


“Het opstellen van de noodplannen is een dienst die goed aansluit bij de vragen die de Statenfractie van de VVD onlangs heeft gesteld”, vertelt Desmond van Santen van de NOB. “Zij willen het onnodig inzetten van hulpdiensten voorkomen. Daarnaast zitten we binnenkort met de Veiligheidsregio Zeeland om tafel waarbij de noodplannen zeker ter sprake zullen komen. Wij raden sportduikers in ieder geval aan om de noodplannen ter voorbereiding op iedere duik in Zeeland te raadplegen.” De noodplannen zijn te vinden op www.dutchdiversdelta.nl.

Voor duiklocatie: Pijlers Zeelandbrug in Zierikzee geldt het alarmnummer 32. Dit voorbeeld is te vinden op www.vvvzeeland.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Janbol (26-2-2013 om 18:58)
De VRZ zal er alles aan doen om veel hulpverlening op pad te sturen. Goed voor het uitruk cijfer anders worden er weer duikteams opgeheven. Bij een duikongeval is een ambulance met KNRM voldoende, maar als het een Belg is bel AUB Koksijde Rescue die zeuren niet over kosten.
Cookie-instellingen beheren