Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Negen boetes bij alcoholcontroles

Toegevoegd: 03-03-2013, 16.49 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Middelburg en Hulst alcoholcontroles gehouden door de politie.


De meeste alcoholtests werden afgenomen in Middelburg. In totaal moesten 288 weggebruikers een blaastest ondergaan. De tests werden tussen 21.00 en 03.30 uur afgenomen in de omgeving van het Seisplein, de Dam en de Volderijlaagte.

In vier gevallen moesten bestuurders mee naar het bureau om een ademanalysetest te doen, omdat het mobiele blaasapparaat op straat aangaf dat zij teveel hadden gedronken. Voor één gevorderd bestuurder, een automobilist, en twee beginnend bestuurders (een brom- en een snorfietser) resulteerde dit in een proces-verbaal.

De vierde automobilist zat net onder de grens om een bekeuring te krijgen. Hij kreeg een algeheel rijverbod van een uur. Er zijn geen bestuurders betrapt die zoveel gedronken hadden dat het rijbewijs moest worden ingenomen.

In de omgeving van Hulst werden tussen 20.30 en 04.30 uur 150 weggebruikers gecontroleerd. Van de in Koewacht, Sint Jansteen, Clinge en Hulst gecontroleerde mensen moesten er zeven mee naar het politiebureau. Van die zeven kregen er zes een bekeuring mee naar huis. Het betroffen hier vijf gevorderde bestuurders en één beginnend bestuurder. De zevende had wel iets gedronken, maar mocht nog wel autorijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (4-3-2013 om 02:29)
Netjes hoor hier in Zeeland. Op 438 controles maar 9 persoontjes in de fout. Teveel natuurlijk maar ...........prachtig resultaat. Nu de rest van Nederland nog.
Cookie-instellingen beheren