Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
51 files van totaal 179 km

OM wil drugsgeld naar staatskas

Toegevoegd: 07-03-2013, 22.01 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg wil dat een 70-jarige inwoner van Aardenburg het geld dat hij met zijn drugsactiviteiten heeft verdiend in de staatskas stort.

Volgens berekeningen van het Openbaar Ministerie zou de man 23.276,25 euro moeten ophoesten. De man werd in 2010 door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Er was 42 maanden gevorderd.


De man, die al eens eerder voor een opiumdelict is veroordeeld, werd schuldig bevonden aan de handel en uitvoer naar België van cocaïne en speed. Dat hij ook in XTC zou hebben gehandeld achtte de rechtbank niet bewezen. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dr.acula (8-3-2013 om 05:46)
Dat geld moet in de algemene middelen van de gemeentekas [van de betreffende gemeente] worden gestort dan heeft de burger er behalve last ook het plezier ervan in de vorm van mindere bezuinigingen .
B (7-3-2013 om 23:14)
Terecht dat zouden ze met al die mensen moeten doen scheelt ons weer belasting geld betalen.
Cookie-instellingen beheren