Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Gewelddadige laptopdieven aangehouden

Toegevoegd: 08-03-2013, 10.07 uur
Door: Veerle van Iren
ZIERIKZEE - Donderdagavond omstreeks 20:15 uur reden surveillerende agenten door de Regenboogstraat in Zierikzee. Opeens zagen zij een man met een bebloed gezicht op zich afkomen. De man was behoorlijk in paniek en wenkte de agenten. De man zou op een gewelddadige manier bestolen zijn in zijn huis. Twee verdachten zijn aangehouden.  


Hij vertelde dat hij zojuist in zijn woning aan de Ravestraat in Zierikzee was bestolen van zijn laptop door twee mannen. Hierbij was geweld gebruikt en daardoor was het slachtoffer gewond geraakt aan zijn hoofd. Het 38-jarige slachtoffer vertelde dat de mannen in een auto waren gevlucht, ook kon hij het merk van de personenauto noemen aan de agenten.

Het merk en de kleur van de auto zijn direct via de meldkamer gecommuniceerd naar alle dienstdoende collega's, zodat alle agenten uit konden kijken naar deze twee gewelddadige dieven. Door deze goede samenwerking bleef het niet alleen bij uitkijken. Ongeveer een half uur na het incident troffen agenten een soortgelijke auto aan op de Colijnsplaatseweg in Colijnsplaat. Ze hielden de auto staande en zagen in de auto twee mannen zitten die aan het signalement van de geweldplegers voldeden. De beide mannen zijn direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto zagen de agenten de gestolen laptop liggen. De auto is in beslag genomen en voor onderzoek naar het politiebureau gereden.

De verdachten betreffen een 16-jarige jongen uit de gemeente Noord-Beveland en een 20-jarige man die afkomstig is uit Polen. Ze zitten nu vast in een politiecel in Torentijd en worden vandaag verder gehoord over het misdrijf waarvan zij verdacht worden. Het 38-jarige slachtoffer is door de agenten naar de huisartsenpost in een ziekenhuis gebracht waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. Hij hoefde niet in het ziekenhuis te blijven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (15-3-2013 om 21:52)
Ik heb nog wel een laptop hoor.Voor gespaard en ben er hartstikke blij mee. Als dat gasten menen dat je dat bij mij thuis voor niets kunt halen, zijn ze van harte welkom. Maar natuurlijk geheel voor eigen risico.
Tegenpool (11-3-2013 om 17:40)
@ vdvonck, die foute vrienden van vroeger waren toen uw normale vrienden is het niet ? net als u nu net doet of polen die hier tegen woekerloon werken normaal voor u zijn. en neen, niet allemaal slecht, maar het gros komt hier niet omdat ze in polen een nette baan hebben want daar is werk zat.
VdVonck (10-3-2013 om 21:37)
Tegenpool, mijn 'foute vrienden' van vroeger waren geen buitenlanders maar gewoon peelanders! Bij ons werken er ook een paar Poolse jongens, gezellige en harde werkers. Ze zijn niet allemaal hetzelfde!
Peelander vd nieuwe weg (9-3-2013 om 00:56)
Zo is onze straat eindelijk weer in het nieuws
Luctor (8-3-2013 om 12:18)
Zeg Tegenpoool, Hoezo weet je zeker de man uit Polen, de aangever was en waarom niet "onze jeugd ?" Waarom weet je dat ?Oordeel niet opdat ge niet geoordeeld worden. Rustig afwachten, voordat je praat
Nel (8-3-2013 om 12:14)
Er is maar 1 oplossing.... GRENZEN DICHT . Alweer een Pool.
Cookie-instellingen beheren