Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Winkeldief betrapt in Middelburg

Toegevoegd: 08-03-2013, 13.21 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Donderdagavond is een 18-jarige jongeman uit de gemeente Veere aangehouden door agenten omdat hij betrapt was op het wegnemen van een paar schoenen bij een winkel aan de Lange Delft in Middelburg.


De jongeman liep de schoenenzaak uit en de luid piepende alarmpoortjes maakten de verkopers van die winkel erop attent dat hij wel eens iets weggenomen zou kunnen hebben. Dat vermoeden werd alleen maar bevestigd toen de jongen tot twee keer toe aanstalten maakte om weg te lopen.

De verkopers vroegen hem of ze in zijn tas mochten kijken en troffen daarin een paar sportschoenen aan. Die schoenen had de jongen niet afgerekend en hij vroeg of hij dat alsnog kon doen. Daar gingen de winkelmedewerkers niet op in, want zoals zij in hun huisregels hebben staan; bij diefstal wordt de politie direct gewaarschuwd. Dat was ook nu gebeurd en agenten stonden al snel bij de winkel op de stoep en hielden de winkeldief aan.

Hij is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Hij vertelde dat hij bij nog drie andere winkels goederen had weggenomen en dat hij in de schoenenwinkel pas betrapt was. Eerdere winkels waar hij zijn slag had geslagen waren twee kledingzaken en een juwelier. Hier had hij een shirt, een broek en sieraden weggenomen.

Alle goederen gaan weer terug naar de rechtmatige eigenaren. De jongen is om ongeveer 22:30 uur weer in vrijheid gesteld. Hij zal zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Blondi (8-3-2013 om 19:44)
Strikt genomen is dit geen diefstal de jongeman had een paar schoenen in zijn tas gestopt en is deze vergeten af te rekenen toen de medewerkers van de winkel hem hier op wezen heeft hij aangeboden te betalen dit werd geweigerd dus dit is een fout en onwil van de winkel medewerkers
Cookie-instellingen beheren