Weerbericht:
Mistig en gladheid door bevriezing
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 216 km

Vliegtuigdelen uit WOII gevonden bij munitieonderzoek

Toegevoegd: 11-03-2013, 16.11 uur
Door: Veerle van Iren
BRESKENS - Bij het munitieonderzoek in het toekomstige natuur- en recreatiegebied Waterdunen nabij Groede zijn vliegtuigdelen gevonden van een gecrasht toestel uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om de motor, een propeller en wat losse onderdelen van een Engels vliegtuig. 

De onderdelen van het toestel worden dinsdag geborgen en woensdag opgehaald door de luchtmacht. De uitvoerder laat alle gevonden onderdelen nader onderzoeken. Tevens wordt er gekeken naar de bodemverontreiniging ter plaatse.  


Ook zijn er enkele beenderen gevonden, die zijn meegegeven met de dienst voor identificatie en herbegraving. Er is een kans dat deze beenderen afkomstig zijn van de engelse piloten die zijn omgekomen bij de crash. Uit nader onderzoek moet blijken of het om beenderen van deze piloten gaat.   

Een senior OCE-deskundige (Opsporen Conventionele Explosieven) is betrokken bij het munitieonderzoek. Het onderzoek heeft behalve enkele kleinere granaten nog niet tot opvallende vondsten geleid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (11-3-2013 om 17:28)
Hopelijk vinden ze uit van wie de beenderen zijn. Dan kan ook deze HELD ook netjes begraven worden want dat heeft hij zeker wel verdiend.
Cookie-instellingen beheren