Weerbericht:
Overwegend bewolkt en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Plofkraak geldautomaat Terneuzen

Toegevoegd: 12-03-2013, 09.18 uur - Update: 20-10-2016, 15.39 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Een geldautomaat in Terneuzen is in de nacht van maandag op dinsdag doelwit geweest van een plofkraak. Omwonenden van winkelcentrum De Zuidpolder werden opgeschrikt door een luide knal.


Rond 02.30 uur werd de plofkraak gepleegd bij het winkelcentrum De Zuidpolder gelegen aan de Alvarezlaan in Terneuzen. Een getuige zag drie mannen weglopen en belde de politie. De plofkraak is niet gelukt, er is schade ontstaan aan de geldautomaat maar er is geen geld buitgemaakt.

De omgeving van de plaats waar de plofkraak heeft plaatsgevonden is door de politie ruim afgezet. Dit is gedaan zodat de technische recherche sporenonderzoek kon doen. Daarnaast is er ook een politiehond ingezet. In de omgeving werden door de agenten wat sporen aangetroffen die de speurhond hielpen om uiteindelijk bij de vermoedelijke daders terecht te komen. Die verbleven in een woning in Terneuzen.

De drie verdachten, een 34-jarige man uit Axel en twee 18-jarige mannen uit Terneuzen zijn tegen 06:00 uur aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Vandaag worden zij gehoord over hun betrokkenheid bij het incident.  


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patrik (15-3-2013 om 16:08)
De geruchten gaan dat de geprobeerde overval op het Hampshire hotel in Terneuzen door dezelfde zijn gedaan als de plofkraak!!! Diegene zijn te lui om te werken.
Patrick d l R (12-3-2013 om 20:51)
Chapeau voor de politie...en natuurlijk óók de speurhond !
Marco (12-3-2013 om 12:46)
Ga gewoon werken voor je geld ! In plaats van overlast veroorzaken voor de maatschappij.
Patrik (12-3-2013 om 12:30)
Het sneeuwt, laten we eens een pinautomaat opblazen!! Zullen wel geen slimme lui zijn. We nemen een politiehond, en volgen gewoon de sporen richting de verblijfplaats!! Hulde voor de politiehond.
Cookie-instellingen beheren