Boetes bij alcoholcontroles Zeeland

Toegevoegd: 17-03-2013, 15.54 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op meerdere plaatsen in de provincie heeft de politie dit weekeinde gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 04.00 uur werden in totaal 622 blaastesten afgenomen tijdens controles op het Seisplein, de Volderijlaagte, de Poelendaeleweg en het Groene Woud. Twee bestuurders bleken te veel alcohol te hebben genuttigd.

Bij alcoholcontroles in Sluis en Eede lag de 'score' hoger. Hier bleken drie van de 102 gecontroleerde weggebruikers te diep in het glaasje te hebben gekeken. De controle vond plaats tussen vrijdag 20.30 uur en zaterdag 04.00 uur.

Ook in de Oosterschelderegio werd door de politie gecontroleerd. Tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 04.00 uur werden weggebruikers in Kapelle, Rilland, Sint Maartensdijk en Tholen aan een blaastest onderworpen. Van de 300 gecontroleerde bestuurders bleken er drie in overtreding.

Eén van de drie moest zijn rijbewijs inleveren. Een bestuurder in Rilland negeerde het stopteken van de politie, vervolgde met onverminderde snelheid zijn weg en omzeilde een agent door over het verdrijvingsvlak te rijden. Van dit voertuig is het kenteken opgenomen. Deze bestuurder zal binnenkort bekeuringen tegemoet kunnen zien.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T'Leo (19-3-2013 om 14:48)
Edje,Alfred en Keesje,zijn jullie het bedwetertje aan het uithangen. De drones was al in de lucht.
Hijisfijn (18-3-2013 om 10:35)
Vluchten is toch wel n misdrijf mag k hopen?!
Alfred (18-3-2013 om 09:46)
Inderdaad Edje; het is blijkbaar nog steeds de moeite om te proberen te vluchten. Boete thuis, betalen en klaar ermee ..... 'Je kan het altijd proberen' lijken ze wel te willen uitdragen op deze manier. Rijbewijs kwijt voor tenminste een jaar is wel minimaal op zijn plaats vind ik.
Kees (18-3-2013 om 06:32)
Tsja, Edje je hebt helemaal gelijk! Van zijn bed lichten en aanpakken! Ongelofelijk dat ze zo iemand laten doorrijden. Niet te hopen dat ie een vals kenteken heeft...
Edje (17-3-2013 om 21:35)
Een bestuurder negeerde het stopteken van de politie en omzeilde een agent door over het verdrijvingsvlak te rijden. Deze bestuurder zal binnenkort bekeuringen tegemoet kunnen zien.... Belachelijk! Opsporen, rijbewijs invorderen en opsluiten! Wat een slappe hap is het hier toch!