Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weghalen asbestlint blijkt dure fout

Toegevoegd: 18-03-2013, 17.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Delta Oester BV in Yerseke moet een boete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk betalen. Dat vindt althans het Openbaar Ministerie in Middelburg, waar maandag de zaak tegen het bedrijf werd gehouden.


Begin vorig jaar moest er een zogeheten pomphuisje worden gesloopt en het asbest dat daarbij vrijkwam moest door een deskundig bedrijf worden opgeruimd. De arbeidsinspectie gaf opdracht om tijdens die werkzaamheden het terrein af te zetten en het bedrijf voldeed daar ook aan. Niets aan de hand dus.

Bij een controle door de arbeidsinspectie bleek echter het markeringslint te zijn verwijderd, zonder dat daar toestemming voor was verleend. Het asbest was toen overigens al verwijderd.

Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat een familielid van de eigenaar van het bedrijf oesters had gelost, de kisten op de kade had gezet en een medewerker had verzocht het lint weg te halen. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J de k (20-3-2013 om 22:54)
Echt weer z,n atie van de arbeidsinspectie pas er voor op Ze plukken je op die manier als je gewoon je werk wil doen. Zo hou je de crisis wel in stand. De arbeidsinspectie is gevaarlijker dan de asbest, Ik hoop dat de rechter er nog eens goed over na denkt.
Ronald (20-3-2013 om 22:05)
Henriette ik ben d a v dit werk doe elke dag met asbest verwijderen ik weet hoe het werkt hoor
Semprini (20-3-2013 om 18:08)
@Jan Willem en Hennie. Lid worden van een politieke partij verandert hier niets aan. We moeten naar het Zwitserse systeem waarbij alles per referendum beslist wordt. Tijdrovend maar effectief en echt democratisch. Even wat anders dan eens in de vier jaar stemmen met een potlood aan een touwtje...
Hennie (19-3-2013 om 17:11)
Beste Jan Willem Hajee, zeg maar welke partij en ik doe mee!! Ik weet het, we mopperen allemaal maar waar moet je zijn om het daadwerkelijk aan te gaan pakken. Het gaat niet goed met Nederland, zie het gebeuren waar we nu op reageren.
Ali Asbesto (19-3-2013 om 15:21)
Wacht even, een sloop waarbij asbest vrij kwam. is dat geen overtreding en had dat niet door een gespecialiseerd bedrijf moeten gebeuren zodat er geen asbest vrijkwam om mee te beginnen ? maar wel vallen over een lintje nadat alles al weg is ? men dempt de put nadat het kalf verdronk.
Olivier (19-3-2013 om 13:55)
En krijgt de arbeidsinspectie nu een lintje?
Cookie-instellingen beheren