Weerbericht:
Zonnig, op de Wadden lokaal mist
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Files vanwege kerntransport Borssele

Toegevoegd: 19-03-2013, 16.31 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Een nieuw kerntransport vanuit Borssele heeft dinsdagmiddag voor files gezorgd. 
 
Net als tijdens de voorgaande transporten vertrok de trein met kernafval even na 15.00 uur vanaf het terrein van Covra in Vlissingen-Oost. Ook dit keer werd de trein met nucleair afval door een groot aantal politie-eenheden begeleid.


Diverse opvallende en onvopvallende auto's, motoren en een helikopter beveiligden het transport. Ook de Mobiele Eenheid is ingezet. Net als tijdens het vorige transport was de beveiliging op de nabij gelegen wegen opgeschroefd. Kruispunten, overgangen en doorgaande routes werden vaak al vroeg voordat de trein zou passeren afgesloten.

Hierdoor ondervond het verkeer veel hinder en ontstonden er lange files. Deze losten langzaam op toen de trein Vlissingen-Oost verliet om richting het Mallardviaduct bij de Sloedam te rijden voor een tussenstop.

Het vorige transport vond voor zover bekend plaats op dinsdag 5 februari.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
CW (20-3-2013 om 15:42)
Ongelóóóófelijk stupide tijd van vertrek. Ga je precies alle mensen die in de ploegendienst van wacht wisselen blokkeren. De hele dag na 9:30 tot plm 14:00u de tijd zonder dat je echt IEDEREEN blokkeerd die daar in de buurt werkt... Echt over nagedacht.
Casper (19-3-2013 om 18:12)
Net 45 minuten staan wachten op dat transport, wel erg ruim vantevoren dus.
Jaap (19-3-2013 om 17:04)
Al die overlast, kosten en economische schade alleen omdat een bedrijf winst moet maken. en wie mag er weer voor kromliggen ?
Job (19-3-2013 om 17:01)
Ja zo is kernenergie wel heel veilig:P En duur.......of
Jan (19-3-2013 om 16:48)
Wat weer één geweldige show van geldverspilling,ik vraag mij af kan dat niet één beetje minder, er is geen actievoerders te zien enkel ziet het blauw van de politie, en wie betaalt er aan mee, juist u en ik
Cookie-instellingen beheren