Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 1 km

Ernstig ongeluk bij Aagtekerke

Toegevoegd: 24-03-2013, 23.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
AAGTEKERKE - Zondagavond zijn drie mannen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Pekelingseweg in Aagtekerke.


Om ongeveer 21:30 uur raakte, vermoedelijk door de gladheid, een personenauto van de weg. Deze kwam in de naastgelegen sloot terecht. De bestuurder van de auto, een 27-jarige Middelburger, kon uit zijn auto kruipen en liep naar de kant van de weg. Twee fietsers kwamen langs en maakten een praatje met de Middelburger. Een derde getuige belde de politie.

Even later kwam er een tweede personenauto aangereden over de Pekelingseweg. Ook deze personenauto slipte en kwam in dezelfde sloot terecht. De auto raakte de drie mannen die langs de kant van de weg stonden. De twee fietsers (van 15 en 25 jaar oud en allebei afkomstig uit de gemeente Veere) kwamen er met lichte verwondingen van af, de Middelburger raakte ernstig gewond. Voor hem is een traumahelikopter opgeroepen. Hij is later met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de tweede auto, een 22-jarige man uit Arnemuiden, is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Uit een blaastest die de man moest doen, bleek dat hij niet gedronken had. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Er zijn al diverse getuigen gehoord en zowel de auto's als de fietsen worden op sporen onderzocht.

Voor de hulpverlening zijn een traumahelikopter, twee ambulances en de brandweer opgeroepen. De politie doet onderzoek naar het ongeluk. De Pekelingseweg is voor het verkeer afgesloten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (27-3-2013 om 15:04)
Hallo Naomi, ik heb van de familie begrepen dat het naar omstandigheden redelijk gaat. Na 2 dagen "in slaap gehouden" te zijn is hij bij. Ernstig gewond, maar zoals het er nu naar uit ziet kan het goed komen. De redactie mag je mijn mailadres geven voor gegevens van de familie.
J (26-3-2013 om 19:02)
Aan naomi je moet gewoon even naar de politie bellen die geven in zo een situatie meestal wel een tel.nummer. aan een getuige heb dit namelijk zelf ook pas meegemaakt.wens alle betrokken veel sterkte toe
Fietser (25-3-2013 om 16:39)
De ernstig gewonde was geen fietser, maar de bestuurder van de eerste auto, die in de sloot belandde. Een 2e auto slipte en gleed tegen de 3 (2 fietsers ipv. 3) waarbij de automobilist contact had gezocht. Lees net op andere berichtgeving.
Rob (25-3-2013 om 14:28)
Neem me niet kwalijk maar fietsen met dit weer? binnenweg en met opstuivende sneeuw vraag je als fietser om ellende had het gistermiddag naar mijn werk overstekende duitsers die denken dat de hele weg voor hun is, nu zijn deze mensen geschept en is erg genoeg maar met deze gladheid plezierfietsen?
Johan (25-3-2013 om 10:18)
Vooruit kijken en snelheid aanpassen,sommige mensen gaan er vanuit en rekenen erop dat je altijd en overal maar gewoon door kunt scheuren.(in dit geval bij stuifsneeuw) Sterkte aan de fietsers en de autoinzittenden.
Fietser (25-3-2013 om 09:35)
Zoals de foto's boven tonen, zat er veel wind en daardoor waaide sneeuw de weg op? Er ligt een fietspad. Is het zicht ontnomen of heeft de ene auto niet genoeg rechts gereden. Is eentje geslipt. De sporen en verhoren van de slachtoffers zullen het uitwijzen. Heel veel sterkte aan alle betrokkenen!!
Cookie-instellingen beheren