Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 193 km

Auto gestolen bij woninginbraak

Toegevoegd: 25-03-2013, 12.28 uur
Door: Veerle van Iren
KORTGENE - Bij een woninginbraak aan de Zandkreekstraat in Kortgene is in de nacht van zondag op maandag een Mercedes weggenomen.


De inbraak vond plaats tussen zondagavond 23.00 uur en maandagochtend 07.30 uur. Door een raam te forceren konden inbrekers de woning binnenkomen. De inbrekers verkregen toegang tot deze woning door gaatjes te boren in een raamkozijn. Vervolgens zijn de grendels van het raam, via het ontstane boorgat, met een ijzerdraadje open gehengeld.

De woning is gedeeltelijk doorzocht en er werden computers (tablets) meegenomen. Ook werden de bewoners zeer onaangenaam verrast doordat hun personenauto was gestolen. Deze stond geparkeerd op de oprit. Het betreft een grijze Mercedes E 250 CGI met kenteken 99-KPJ-4.

De 'gaatjes boor methode' is vrij makkelijk tegen te houden. Gebruik afsluitbare grendels op uw ramen. Deze kunt u met een sleutel of drukknop afsluiten en op die manier zijn ze niet gemakkelijk te openen door mensen die kwaad willen.

De politie is op zoek naar getuigen, deze worden verzocht te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Viktor (26-3-2013 om 10:58)
Met "beetje" eens, een peperdure auto, en dan de sleutel in een veestal of tuinhuisje laten hangen is onwaarschijnlijk dom. moet hier toch geen onderzoek naar verzekeringsfraude gedaan worden ? want ik geloof er helemaal niets van.
Beetje (25-3-2013 om 15:11)
Een beetje merkwaardig dat er wel geld is voor een vette mercedes, maar niet voor sluitwerk van deze tijd. voor de prijs van een set winterbanden had het anders gekund.
Cees (25-3-2013 om 13:21)
Het lijkt erop dat het de dieven om de auto te doen is geweest. Een Mercedes van januari 2010 met een cataloguswaarde van circa €70.000 is een aantrekkelijk object voor professionele autodieven.
Cookie-instellingen beheren