Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tunnel dicht vanwege ongeluk

Toegevoegd: 28-03-2013, 13.22 uur - Update: 28-03-2013, 17.30 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - De Westerscheldetunnel is vanmiddag in de richting van Zeeuws-Vlaanderen afgesloten geweest vanwege een ongeluk vlakbij Hoek.


Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur op de Westerscheldetunnelweg. Direct werden diverse ambulanceteams ter plekke gestuurd. Even later werd gemeld dat er sprake zou zijn van een beknelling en zodoende rukte ook de brandweer met groot materieel uit. Ook de traumahelikopter uit Rotterdam werd ter plekke gestuurd.

Kort na het ongeluk werd de Westbuis van de tunnel (richting Zeeuws-Vlaanderen) afgesloten. Tegelijkertijd moest in de Oostbuis één rijstrook worden afgesloten vanwege een pechgeval. Rond 13.25 uur werd er weer één rijstrook van de Westbuis opengesteld en enige tijd later kon de tunnel weer volledig open.
 
Het ongeluk was net na de uitgang van de Westbuis gebeurd. Een bestelbus was achterop een vrachtwagen gereden. De inzittende van het busje raakte gewond. Het voertuig moest worden weggesleept.

Volgens de politie gebeurde het ongeluk toen voor het slachtoffer een vrachtwagen met daarvoor een dieplader reed die met ongeveer 30 kilometer per uur de heuvel aan het einde van de tunnel opging. Op het moment dat het slachtoffer de 'gewone' vrachtwagen wilde inhalen, ging ook deze naar de linkerstrook. Hij kon niet meer remmen, week uit naar rechts maar kwam daar in botsing met de dieplader.

De bestuurder van de dieplader merkte het ongeluk pas na 100 meter op. De inzittende van het busje is nagekeken door de ambulancebroeders en werd meegenomen naar het ziekenhuis in Terneuzen voor nader onderzoek. De opgeroepen traumahelikopter kwam niet meer ter plekke.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (29-3-2013 om 13:09)
Dan heeft deze vrachtwagen chauffeur toch een probleem. deze mag namelijk niet inhalen in de tunnel. @Nicole. je raaskalt. 30 km per uur is niet overdreven. zwaar beladen vrachtverkeer verliest simpelweg alle snelheid bij het naar boven klimmen uit de tunnel.
Smet (29-3-2013 om 09:35)
@nicole, rijd je wel eens door de tunnel, want dan zou je weten dat zware vracht inderdaad kruipend naar boven gaat.
Zeeuw (29-3-2013 om 06:22)
Wat een drama queens weer hier zeg. Dit soort dingen kunnen altijd voor komen. Overmacht heet dat. Leer er mee omgaan! Een ongeluk is niet beperkt tot 1 rijstrook, brokstukken of voertuigen kunnen midden op de weg liggen en daarnaast hebben hulpdiensten ook plek (en veiligheid) nodig!
Zeeuwsvlaamse (28-3-2013 om 20:09)
Ik zat thuis en kreeg email en sms dus!! Dan had je rond kunnen rijden. Meld je even aan, dan heb je geen problemen. Had 3 berichten, eerst afgesloten, later één baan, daarna met 80 km en weer vrij. Trouwens die bestuurder had kunnen zien dat die vrachtauto traag reed, bijtijds naar links gaan.
Jan (28-3-2013 om 19:54)
En maar mopperen als de tunnel eens even is afgesloten , gelukkig voeren de boten altijd 24 uur per dag mist of geen mist, we zijn verwend, hoe dikwijls sta je in zeeland in de file ter vergelijking rondom de randstad, mensen ontstress eens
Gebruiker (28-3-2013 om 19:22)
Sluiting en (gedeeltelijke) openstelling werd steeds goed gemeld via SMS-service. Voor het eerst dat het zo goed ging en dat ik daardoor prima mijn afspraken kon plannen!
Cookie-instellingen beheren