Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Traumateam ingezet in Hulst

Toegevoegd: 29-03-2013, 16.30 uur
Door: Roland de Jong
HULST - De Medische Urgentiegroep (MUG) uit België is vannacht ingezet om assistentie te verlenen bij een incident in Hulst. 
 
Rond 04.20 werd een ambulance opgeroepen voor een incident in een woning aan de Steensedijk. Zo'n veertig minuten later werd de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Die werd niet ingezet, maar wel kwam dus een traumateam uit België ter plekke.


Rond 05.40 uur werd de hulp ingeroepen van de brandweer. Die heeft de patiënt met behulp van een hoogwerker naar buiten getakeld. Wat er precies aan de hand was, is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dat_ene_regeltje (30-3-2013 om 14:54)
Dit betrof een onwelwording waarbij het mobiel medisch team (die volvo) van België ter plaatse kwam en niet de heli.
Een bezoeker (30-3-2013 om 11:32)
Even een vraagje , wat kost dat zo een oproep van die helikopter , die ze later onverrichter zake terug sturen ( dit gebeurd nog al eens ). en kunnen we in Zeeuws - Vlaanderen niet beter direct naar Belgie bellen voor urgentie . Als we het van die Hollanders moeten hebben komen we nooit ergens .
Piet (30-3-2013 om 10:30)
Zal wel met weersomstandigheden te maken gehad hebben. We moeten maar blij zijn dat de Belgen ons wel willen helpen in Zeeuws-Vlaanderen. Is het andersom ook zo, gaat een Mobiel Medisch Team (ofwel een MUG) naar Belgie als ze daar hulp nodig hebben? Amerikaanse toestanden in Nederland.
Zeeuw (30-3-2013 om 10:15)
Misschien kon de heli wel biet vliegen door t weer of iets anders. Er zal wel iets aan de hand zijn geweest. Hoewel ik denk dat ze vanuit belgie zoiezo sneller aanwezig kunnen zijn met een met een MUG team opde meeste plekken aande overkant.
Airbag (29-3-2013 om 17:08)
Graag een opheldering/mening waarom de MUG (Gent?) wel en de traumahelicopter uit Rotterdam, na 2 meldingen/oproepen via de CPA, niet ter plaatse komt? Dit kan met aanrij/vlieg tijd of logistiek te maken hebben. Ik zie helaas wel meer discrepanties in ambulance/traumahelicopter zorg. Zorg(wekkkend)?
Cookie-instellingen beheren