Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 29 km

Duiker vermist bij Scharendijke

Toegevoegd: 01-04-2013, 11.04 uur - Update: 01-04-2013, 14.55 uur
Door: Manfred Berrevoets
SCHARENDIJKE - De hulpdientsen zijn maandagmorgen met groot materieel uitgerukt voor een vermiste duiker bij Scharendijke. 


Rond 10.30 uur kwam de melding binnen dat er een duiker vermist werd bij de Haven Kloosternol aan het Grevelingenmeer. De duiker bleek al sinds 08.00 uur niet meer te zijn gezien, maar omdat deze noeg genoeg lucht bij zich zou hebben werd nog geen alarm geslagen. Toen dat wel gebeurde werd er al snel opgeschaald.

Er rukten meerdere Zeeuwse en Zuid-Hollandse brandweerploegen uit. Diverse duikteams kwamen ter plekke en uiteindelijk gingen brandweerboten uit Brouwershaven, Goes en Terneuzen het water op. Ook de KNRM Ouddorp en de waterpolitie waren ter plekke om te zoeken. De brandweerboot uit Terneuzen werd uitgerust met sonarapparatuur. 
 
Vanuit het Belgische Koksijde kwam een Seakinghelikopter meezoeken. De ambulancedienst en de traumahelikopter uit Rotterdam stonden stand-by. Al met al rukten er tientallen hulpverleners uit voor de zoekactie.
 
Rond 13.00 uur werd de zoekactie grotendeels gestopt. Toen waren alleen nog de sonarboot en het vaartuig van de waterpolitie actief. Hoe lang er nog doorgezocht gaat worden is niet bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirgni (1-4-2013 om 18:41)
Beste Arno en Sobat, ik hoop niet dat jullie in je berichten met de woorden "circus" en "verbazingwekkend" bedoelen dat het geldverspilling zou zijn. Indien er sprake is van een deco-ongeval, kan dit zeer ernstige gevolgen hebben, zelfs dodelijk. Directe hulp is dus noodzakelijk. Als je een paar keer een ernstig duikongeval van dichtbij hebt meegemaakt, weet je hoe ernstig dit is, voor zowel de nabestaanden als omstanders. Ik hoop dat de duiker snel gevonden wordt. Veel sterkte voor de familie.
Arno je heb helemaal gelijk (1-4-2013 om 18:03)
En dan mogen ze met gevaar voor eigen leven een brandend pand in! Tuurlyk dit gaat ook om een leven!! Maar bij een binnenbrand gaat het echt nog 's levens kosten. Hetzij of s.o. of eigen mensen! En dan blijft er ook een gezin achter, wanneer gaan ze eens nadenken...? RESPECT voor de hulpverleners!!!
Jan bols (1-4-2013 om 17:59)
En jawel, men gaat gewoon door met inzetten van brandweercircus; volstrekt belachelijk. Bij een duikongeval is brandweer inzet kansloos! wanneer gaan ze dat eens beseffen bij de VRZ. Duikers bij vermissing: trommel zoveel mogelijk duikers op om te gaan zoeken. Sterkte voor de nabestaanden.
Mariƫtte (1-4-2013 om 17:38)
Als duiker leer je dat je nooit en te nimmer alleen moet gaan duiken, maar het zal wel weer een "Belg" wezen,(hoe erg ook) die kijken nergens naar, en het hele "peloton" aan hulpverleners kan weer uitrukken, zoals altijd.
Mar (1-4-2013 om 16:57)
zal je man vader of kind maar wezen de onzekerheid dat hij nog in leven is ondraaglijk! en natuurlijk kan dit haast niet na zoveel uren vermissing maar hopelijk is het loos alarm?wens iedereen veel sterkte en zo,n ongeluk kan gebeuren, of is de duiker onwel geworden,want dit is het meest mogelijke
Dick (1-4-2013 om 16:53)
Als het familie van je is dan zou je ook blij zijn als ze je helpen
Cookie-instellingen beheren