Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duiker vermist bij Scharendijke

Toegevoegd: 01-04-2013, 11.04 uur - Update: 01-04-2013, 14.55 uur
Door: Manfred Berrevoets
SCHARENDIJKE - De hulpdientsen zijn maandagmorgen met groot materieel uitgerukt voor een vermiste duiker bij Scharendijke. 


Rond 10.30 uur kwam de melding binnen dat er een duiker vermist werd bij de Haven Kloosternol aan het Grevelingenmeer. De duiker bleek al sinds 08.00 uur niet meer te zijn gezien, maar omdat deze noeg genoeg lucht bij zich zou hebben werd nog geen alarm geslagen. Toen dat wel gebeurde werd er al snel opgeschaald.

Er rukten meerdere Zeeuwse en Zuid-Hollandse brandweerploegen uit. Diverse duikteams kwamen ter plekke en uiteindelijk gingen brandweerboten uit Brouwershaven, Goes en Terneuzen het water op. Ook de KNRM Ouddorp en de waterpolitie waren ter plekke om te zoeken. De brandweerboot uit Terneuzen werd uitgerust met sonarapparatuur. 
 
Vanuit het Belgische Koksijde kwam een Seakinghelikopter meezoeken. De ambulancedienst en de traumahelikopter uit Rotterdam stonden stand-by. Al met al rukten er tientallen hulpverleners uit voor de zoekactie.
 
Rond 13.00 uur werd de zoekactie grotendeels gestopt. Toen waren alleen nog de sonarboot en het vaartuig van de waterpolitie actief. Hoe lang er nog doorgezocht gaat worden is niet bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brutus (1-4-2013 om 16:50)
Het klinkt misschien bruut,maar ik vindt nog steeds dat mensen die de extreme risico's voor hun plezier opzoeken, best wat extra mogen betalen voor de hulpdiensten.
Wim (1-4-2013 om 15:53)
Triest dat een duiker vermist is maar wie gaat dit circus betalen? ik mag toch hopen dat zo,n duiker daar voor verzekerd is anders mogen wij als burger weer opdraaien zeker!? wat mij betreft direct verbieden die duiksport!! of alleen als je een kan aantonen dat je goed verzekerd bent!!
Adje (1-4-2013 om 15:36)
Wie betaalt voor deze zeer duur circus. Is echte niet normaal. Wat kost deze 1 April geintje €30000 tot €50000 zeker.
Zozo (1-4-2013 om 15:32)
Zozo ik zie wel dat de mensen flink hebben staan toekijken aan de reacties te zien enne met 4 man uitrukken bij een brabd? knap dan mag de brandweer niet eens de kazerne verlaten dus denk eerst na voordat er reacties geplaatst worden als jullie in nood zitten wil je ook geholpen worden
Arno Zwetsloot (1-4-2013 om 13:32)
Verbazingwekkend om te zien wat er bij dit soort momenten allemaal 'uit de kast wordt getrokken'. 6 Tankautospuiten, een paar duikploegen, een helikopter. Bij elkaar meer dan vijftig man. In schril contract met een binnenbrand. Daar heeft men liever dat we met 4 man uitrukken dan met 6....
Sobat kras (1-4-2013 om 13:03)
Ik heb nog nooit zo'n circus gezien Brandweervoertuigen uit, Spijkenisse, Stellendam, Goederede. Ouddorp, Scharendijke, renesse, Brouwershaven, Goes en Middelburg. Daarbij zeer veel politie wagens en motor, reddings boten uit Ouddorp de ANWB-chopper en zware Seaking heli vanuit Belgie.
Cookie-instellingen beheren