Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten veel wind
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 42 km

Duiker vermist bij Scharendijke

Toegevoegd: 01-04-2013, 11.04 uur - Update: 01-04-2013, 14.55 uur
Door: Manfred Berrevoets
SCHARENDIJKE - De hulpdientsen zijn maandagmorgen met groot materieel uitgerukt voor een vermiste duiker bij Scharendijke. 


Rond 10.30 uur kwam de melding binnen dat er een duiker vermist werd bij de Haven Kloosternol aan het Grevelingenmeer. De duiker bleek al sinds 08.00 uur niet meer te zijn gezien, maar omdat deze noeg genoeg lucht bij zich zou hebben werd nog geen alarm geslagen. Toen dat wel gebeurde werd er al snel opgeschaald.

Er rukten meerdere Zeeuwse en Zuid-Hollandse brandweerploegen uit. Diverse duikteams kwamen ter plekke en uiteindelijk gingen brandweerboten uit Brouwershaven, Goes en Terneuzen het water op. Ook de KNRM Ouddorp en de waterpolitie waren ter plekke om te zoeken. De brandweerboot uit Terneuzen werd uitgerust met sonarapparatuur. 
 
Vanuit het Belgische Koksijde kwam een Seakinghelikopter meezoeken. De ambulancedienst en de traumahelikopter uit Rotterdam stonden stand-by. Al met al rukten er tientallen hulpverleners uit voor de zoekactie.
 
Rond 13.00 uur werd de zoekactie grotendeels gestopt. Toen waren alleen nog de sonarboot en het vaartuig van de waterpolitie actief. Hoe lang er nog doorgezocht gaat worden is niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Evelien Maas (10-4-2013 om 07:54)
En dan zo'n reactie over dat de brandweer daar niet bij hoort te wezen, lees je in voordat je zoiets er op zet man. Jij hoort niet thuis op HV zeeland want je weet er blijkbaar NIKS van. BAH !! Sterkte voor de nabestaanden!
Evelien Maas (10-4-2013 om 07:53)
Wat een verschrikkelijke harteloze reacties hieronder. Echt erg dat jullie zo denken. Stelletje egoisten! Totdat het bij jullie een keer in de familie gebeurt, dan is het ineens allemaal wel goed.
Henk.H (9-4-2013 om 20:29)
De buddy slaat pas na 1 uur alarm. wat ik vreemd vind want bij de 1 ster opleiding wordt je al geleerd dat wanneer je je buddy kwijt raakt je uiterlijk na 1 minuut opstijgt en als je buddy niet ziet, dan na enige tijd alarm slaat. Ik wens ik alle nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies!
Annoniempje (7-4-2013 om 15:16)
Iedereen die een reactie heeft geplaatst en heeft gezegt dat het een circus is, of dat de kosten zo hoog zijn, dat duikers niet zoveel risico's moeten nemen, SCHAAM JE! Verschrikkelijk dat je het erop durft te zetten.. Denk aan de familie, vrienden en kennissen, niet alleen aan jezelf!!
Ad (2-4-2013 om 21:54)
Wanneer gaan die duikers eens de regels volgen Als je met iemand samen duikt zorg er dan voor dat je aan elkaar Vastzit middels een lijn heel onverstandig om dit niet te doen
Thera (2-4-2013 om 19:32)
@Adje; verdiep jij je eerst maar eens in de kosten van een cursus Nederlandse taal ipv suggesties neer te gooien waar jou het beste lijkt uit te komen. Sterkte voor betrokkenen en compliment voor de hulpverleners.