Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Evacuatie vanwege onderzoek EOD

Toegevoegd: 02-04-2013, 20.08 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is momenteel bezig met een groot onderzoek in de Middelburgse woning waar zich zondagavond een kleine explosie voordeed.
In de woning aan de Nassaulaan vond zondagavond rond 21.20 uur een explosie plaats. De brandweer werd opgeroepen, maar die hoefde niet veel te doen. Er woedde namelijk geen brand.


Tijdens het onderzoek dat later werd ingesteld bleken de omstandigheden rondom de explosie zo dubieus dat later de 38-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Hij raakte volgens de politie bij de explosie gewond aan zijn hand en is behandeld door een arts.

Gedurende het onderzoek stuitte de politie op stoffen en materialen waardoor zij  zich genoodzaakt voelde de hulp van de EOD in te roepen. Die begon vanavond rond 20.10 uur na voorbereiding ter plekke met een vooronderzoek. Pas rond 22.00 uur worden de eerste resultaten van dit onderzoek verwacht.

Tijdens het onderzoek moeten de bewoners die aan hetzelfde portiek wonen hun woning verlaten hebben. Deze mensen zijn persoonlijk door de gemeente Middelburg geïnformeerd. Voor mensen die hun woning moesten verlaten is opvang geregeld in Grand Café Willem aan de Oranjelaan.

Het doorgaande verkeer in de Nassaulaan wordt omgeleid. De brandweer, politie en ambulancedienst staan stand-by.

Zie ook:
- 01-04-2013: Bewoner aangehouden na explosie

- 31-03-2013: Kleine explosie in flat Middelburg

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wesley (4-4-2013 om 11:34)
@luie amateurs, als je verder denkt dan je neus lang is. 1 april, zouden mensen kunnen denken dat het mischien een grap is en het niet serieus nemen. wat weer gevaarlijke situaties kan opleveren.. eerst nadenken voor je oordeelt
Jeroen (3-4-2013 om 20:23)
@Aplo, mijn schoonouders wonen in het betreffende portiek. Onzin uitkramen over een slechte buurt is wel heel erg makkelijk. Rest van de bewoners uit dit portiek en de rest van de flat zijn uitermate nette en vriendelijke mensen. Weet jij wat je buren allemaal binnen hebben liggen?
Eva (3-4-2013 om 17:36)
@ron, wat is dat nou voor stompzinnige reactie?
Ron (3-4-2013 om 11:30)
't mag weer geld kosten, in tijden van crisis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Luie amateurs ! (3-4-2013 om 06:18)
Dus zondag is er een explosie, en dan dinsdag pas moet de flat ineens geevacueerd ? was het 2e pasen soms te mooi weer om te werken of zo ? ooh, we maken dinsdag pas wel paniek over levensgevaarlijk explosie gevaar, dat kan toch wel een dagje wachten ? levensgevaar ?
Aplo (2-4-2013 om 22:49)
De buurt staat niet goed bekend een neef van mij is daar voor verhuisd. drugs!
Cookie-instellingen beheren