Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en droog, morgen kans op een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

EOD brengt explosieve stoffen tot ontploffing

Toegevoegd: 03-04-2013, 01.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
VROUWENPOLDER - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft op het strand bij Vrouwenpolder explosieve stoffen tot ontploffing gebracht. De stoffen werden dinsdagavond gevonden in een woning aan de Nassaulaan in Middelburg. 


In de woning vond zondagavond een explosie plaats waarbij forse schade ontstond. Tijdens het onderzoek dat later werd ingesteld bleken de omstandigheden rondom de explosie zo dubieus dat later de 38-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Gedurende het onderzoek stuitte de politie op stoffen en materialen waardoor zij zich genoodzaakt voelde de hulp van de EOD en het Nederlands Forensisch Instituut in te roepen. Die begon vanavond rond 20.10 uur na voorbereiding ter plekke met een onderzoek. Er waren aanwijzingen dat er materialen in de woning lagen waarmee zwaar illegaal vuurwerk kon worden gemaakt. 

Tijdens het onderzoek moeten de bewoners die aan hetzelfde portiek wonen hun woning verlaten. In de loop van de avond werd duidelijk dat de bewoners de nacht niet in hun eigen huis mogen doorbrengen. Wel mochten ze onder begeleiding wat spulletjes meenemen uit hun flat, maar ze moeten ergens anders slapen.  

Rond 23.30 uur kon de EOD het onderzoek in de woning afronden. Na een grondige doorzoeking is er uiteindelijk materiaal voor het maken van zwaar vuurwerk meegenomen. Inmiddels is duidelijk dat de materialen afzonderlijk en wanneer ze niet worden aangeraakt niet explosief zijn.    

De explosieve stoffen zijn vervolgens naar het strand bij Vrouwenpolder gebracht. Hier heeft de EOD deze rond 00.15 uur tot ontploffing gebracht. De brandweer is hierbij ook ingezet om te zorgen voor verlichting.  

De woning is nu verzegeld en het onderzoek wordt woensdag door het NFI en de politie voortgezet. De 38-jarige bewoner zit nog vast en wordt verdacht van het opzettelijk teweegbrengen van een ontploffing waardoor de veiligheid van de omgeving in gevaar wordt gebracht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (3-4-2013 om 22:29)
Is te hopen dat de andere bewoners een handtekeningen aktie starten om die gek uit die woning te krijgen. Waar haalt die het recht vandaan om een ander in gevaar te brengen! Ben ook echt benieuwd naar de "straf", taakstrafje?
Sari (3-4-2013 om 15:16)
Wat een Gemeenschaps geld wordt hier, door, toch weer verspilt. Laat hem maar paar weekjes Zitten,word hij misschien ; Volwassen; van.
Ger (3-4-2013 om 12:05)
Zwaar vuurwerk of voorbereiding plofkraak?
Cor (3-4-2013 om 08:51)
Wat een idioot.Je zal er maar naast wonen Voor straf een paar maanden in een brandwondencentrum laten meedraaien.
7 klapper (3-4-2013 om 06:07)
Deze persoon aanklagen wegens terrorisme of voorbereidingen voor een bomaanslag. verder alle kosten van alles laten betalen inclusief een vergoeding voor de overlast van de buren en de bak in met dit figuur.
Marco (3-4-2013 om 01:47)
Ben benieuwd wat er nu verder gebeurd, die persoon heeft al lange tijd zijn omgeving in gevaar gebracht ! Krijgt daarvoor toch wél 'n serieuze veroordeling !
Cookie-instellingen beheren