Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Weer explosief materiaal ontdekt

Toegevoegd: 03-04-2013, 18.11 uur - Update: 03-04-2013, 20.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Middelburgse flat aan de Nassaulaan is vandaag opnieuw explosief materiaal aangetroffen. Dat heeft de politie bevestigd.
 
In het flatgebouw vond zaterdagavond een kleine explosie plaats. De brandweer rukte uit, maar er werd geen brand aangetroffen. Wel was er schade ontstaan en er volgde een onderzoek. Later werd de bewoner van het pand, een 38-jarige man, aangehouden. 
 
Dinsdagavond werd een groot onderzoek gestart in de woning nadat explosief materiaal was aangetroffen. De politie werkte hierbij samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Er werden explosieve stoffen veilig gesteld en deze werden later gecontroleerd tot ontploffing gebracht op het strand bij Vrouwenpolder.
 
Woensdag werd opnieuw onderzoek gedaan. Dat gebeurde op kleine schaal. De technische recherche deed onderzoek in de woning. Aan het einde van de middag rukten ook de brandweer en de ambulancedienst uit. Zij gingen stand-by staan. Ook de EOD kwam weer ter plaatse.
 
De Nassaulaan en de parallelweg werden beiden afgesloten voor het verkeer. Rond 18.00 uur werd de straat aan de zijde van winkelcentrum Fazantenhof weer vrijgegeven. De EOD vertrok rond 18.10 uur om vervolgens op het strand Oranjezon in Vrouwenpolder het materiaal tot ontploffing te laten brengen.


Rond 19.30 uur werd duidelijk dat de geëvacueerde omwonenden hun huizen weer in mochten.
 
Zie ook:
- 02-04-2013: EOD brengt explosieve stoffen tot ontploffing
- 01-04-2013: Bewoner aangehouden na explosie
- 31-03-2013: Kleine explosie in flat Middelburg


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (4-4-2013 om 06:42)
Dit noemen ze nou,"Van een mug een olifant maken." Aan de Blunderbus:U heeft volkomen gelijk met uw commentaar. Vermoedelijk is een doosje lucifers/fles benzine,amoniac al verdacht. Zeg gewoon wat jullie gevonden hebben.
Descriptor (4-4-2013 om 01:25)
Aantal slechte reacties !!! Maar ik woon in de buurt en ben blij dat ze deze man hebben opgepakt !!!! Wat zou er gebeurd zijn als het meerdere explosieven bijeen waren !!! . Ik hoop dat ze deze man voor een lange tijd vast zetten. Waarom heeft deze man überhaupt explosieven in zijn huis ???
Pipo (3-4-2013 om 19:38)
Knullig dat ze nu al voor de 3de keer moeten zoeken. Volgens mij is het of een mega grote flat
Wijkbewoner (3-4-2013 om 19:21)
De bewoner is dan wel gewond aan zijn hand maar ik kan me niet voorstellen dat de politie hem niet zo ver kan krijgen te vertellen wat er allemaal in zijn woning ligt. Je hoeft hem niet half dood te slaan maar enige pressie uitoefen moet kunnen. Nu moet alles en iedereen er maar weer naar toe.
Kees (3-4-2013 om 19:07)
De kosten zijn toch wel voor de dader of word het toch weer gemeenschaps geld
De Blunderbus (3-4-2013 om 18:32)
In deze zaak worden blunder op blunder gestapeld. zelfs 4 (VIER) dagen later vinden ze ineens nog wat ? dit verhaal gaat er bij mij niet in. dit is prutswerk met erg veel overlast en niet te vergeten gevaar voor de omwonenden. daar kan je toch niet zo mee blunderen ? en wat kost dat dubbel werk ?
Cookie-instellingen beheren