Weerbericht:
Winterse buien, later droger. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Weer explosief materiaal ontdekt

Toegevoegd: 03-04-2013, 18.11 uur - Update: 03-04-2013, 20.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Middelburgse flat aan de Nassaulaan is vandaag opnieuw explosief materiaal aangetroffen. Dat heeft de politie bevestigd.
 
In het flatgebouw vond zaterdagavond een kleine explosie plaats. De brandweer rukte uit, maar er werd geen brand aangetroffen. Wel was er schade ontstaan en er volgde een onderzoek. Later werd de bewoner van het pand, een 38-jarige man, aangehouden. 
 
Dinsdagavond werd een groot onderzoek gestart in de woning nadat explosief materiaal was aangetroffen. De politie werkte hierbij samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Er werden explosieve stoffen veilig gesteld en deze werden later gecontroleerd tot ontploffing gebracht op het strand bij Vrouwenpolder.
 
Woensdag werd opnieuw onderzoek gedaan. Dat gebeurde op kleine schaal. De technische recherche deed onderzoek in de woning. Aan het einde van de middag rukten ook de brandweer en de ambulancedienst uit. Zij gingen stand-by staan. Ook de EOD kwam weer ter plaatse.
 
De Nassaulaan en de parallelweg werden beiden afgesloten voor het verkeer. Rond 18.00 uur werd de straat aan de zijde van winkelcentrum Fazantenhof weer vrijgegeven. De EOD vertrok rond 18.10 uur om vervolgens op het strand Oranjezon in Vrouwenpolder het materiaal tot ontploffing te laten brengen.


Rond 19.30 uur werd duidelijk dat de geëvacueerde omwonenden hun huizen weer in mochten.
 
Zie ook:
- 02-04-2013: EOD brengt explosieve stoffen tot ontploffing
- 01-04-2013: Bewoner aangehouden na explosie
- 31-03-2013: Kleine explosie in flat Middelburg


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bewoner (5-4-2013 om 10:06)
Mensen hier sporen niet hoor.. wij hebben als bewoners te horen gekregen wat daar gelegen heeft en hoe. Ze zijn vandaag de rest aan het leeghalen maar wat komt iedereen hier betweterig doen zonder dat ze van iets weten.. zeer triest en zoek werk ofzo! Er is uitstekend gehandeld door de instanties!
Dramaqueen (4-4-2013 om 23:25)
Wat overdreven allemaal, gewoon een zelf in elkaar geknutseld vuurwerkje. gemaakt van dingen die je in de winkel kan kopen. als dat ding in zijn hand is ontploft en die hand zit er nog steeds aan dan zal het allemaal wel mee vallen of niet?? maar er meteen een mammoet van joh
Mia (4-4-2013 om 16:51)
Merkwaardig verhaal!
Roeland (4-4-2013 om 15:58)
Ongelofelijk. Werkelijk bij bijna elk bericht wordt er gezeken over "de kosten". Man man man.
Tja (4-4-2013 om 14:26)
@ wijkbewoner...We leven in 2013 Nederland...Geen Rusland ofzo.
Vlissinger (4-4-2013 om 12:51)
@Blunderbus en pipo, als jullie het zo goed weten waarom stellen jullie je eigen niet beschikbaar om mee te zoeken? Oja, kleine tip, wel eens gehoord van bobytraps? En er bestaat een spreekwoord wat nog steeds opgaat, de beste stuurlui staan aan wal.
Cookie-instellingen beheren