Weerbericht:
Zonnig, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Schip met gevaarlijke stoffen vast bij Vlissingen

Toegevoegd: 15-03-2006, 21.07 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - Vanochtend is een 155-meter lang schip vastgelopen voor de Vlissingse boulevard. Het schip was geladen met gevaarlijke stoffen.

Rond zeven uur vanochtend voer het containerschip Grace van scheepvaartmaatschappij MSC over de Westerschelde. Het schip was op weg vanuit de haven naar Antwerpen naar Sint Petersburg. Ter hoogte van de boei bij het wrak van de Spiros liep het schip vast.

Twee sleepboten van URS, de Schouwenbank en de Walcheren, voeren richting het schip om het vervolgens los te trekken. Dit rukte rond vier minuten over twaalf. Vervolgens werd het schip voor anker gelegd in de rede van Vlissingen om vervolgens zijn weg weer te vervolgen naar de eindbestemming.

Volgens Rijkswaterstaat is er geen risico geweest voor de bewoners van Walcheren omdat er geen sprake was van een lekkage.


Foto's

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren