Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete en rijontzegging voor veroorzaker ongeluk

Toegevoegd: 08-04-2013, 16.19 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 81-jarige automobilist uit Zelzate een boete van vijfhonderd euro en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd. Volgens de rechtbank heeft de man 'dusdanig gereden, dat hij het verkeer in gevaar heeft gebracht'. Het Openbaar Ministerie had voor dood door schuld een boete van 2000 euro en een rijontzegging van drie jaar geëist.


De man reed begin september 2011 van Philippine naar Sluis en kwam bij de Draaibrug in een flauwe rechter bocht op de andere weghelft terecht. Daar botste hij vrijwel frontaal tegen een tegenligger. De bestuurder daarvan, een 79-jarige man uit Heinkenszand overleed ter plaatse en twee passagieres, zijn 74-jarige echtgenoten en een 71-jarige Vlissingse raakten ernstig gewond.De Belg en zijn echtgenote kwamen er met lichte verwondingen vanaf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rustige rijder (9-4-2013 om 13:27)
Ik vind het werkelijk een schande dat de Belg er zo makkelijk vanaf komt. Na een half jaar kan een man van 81 die pas iemand dood heeft gereden zo weer de weg op, werkelijk onbegrijpelijk....
Ikke (9-4-2013 om 11:56)
Die is gewoon toe aan het collectief ouderen vervoer, rijbewijs voorgoed innemen, een gevaar op de weg
Dennis (8-4-2013 om 23:47)
Niet normaal wat een lage straf vond de eerst eis toch wel veel beter
Schande! (8-4-2013 om 22:10)
Schandalig! Rechter, u moest u diep schamen!
Marco (8-4-2013 om 21:59)
Te walgelijk voor woorden. Deze 'man' reed op de verkeerde weghelft ! Dat is 'n bewuste daad. Wat 'n slappe hap, de Nederlandse rechtspraak. Binnenkort krijg je een vakantiehuisje bij je éérste moord, en een compleet eiland bij iedere volgende.
Henk (8-4-2013 om 19:45)
Welkom in Nederland. Dusdanig gereden en het verkeer in gevaar brengen, er vanaf komen met een geldboete van 500 euro en halfjaar voorwaardelijk rijontzegging? Rijbewijs afpakken en NOOIT meer teruggeven. Ik hoop dat de nabestaanden in hoger beroep gaan! Wat een land.... pfff diep triest
Cookie-instellingen beheren