Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 182 km

Veelpleger opnieuw aangehouden

Toegevoegd: 11-04-2013, 14.49 uur
Door: Veerle van Iren
VLISSINGEN/GELDERLAND - Op 9 november 2012 is door winkelmedewerkers van een drogist aan de Lange Zelke in Vlissingen een man op heterdaad betrapt terwijl hij zich in hun magazijn bevond. Hij was hier onbevoegd binnengekomen en sloeg op de vlucht toen hij werd betrapt.


De politie werd gebeld en door agenten is een zoekslag gemaakt in het centrum van Vlissingen. Na enige tijd werd de man aangetroffen in het magazijn van een andere drogist aan de Walstraat in Vlissingen. De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats (hij staat bekend als veelpleger) is door de politieagenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Omdat hij er van verdacht werd goederen te hebben gestolen uit diverse winkels (kantoorruimtes en magazijnen van winkels) in Vlissingen, werd de man in verzekering gesteld en heeft hij vastgezeten tot 20 november 2012. Tot op dat moment konden de rechercheurs die met de zaak bezig waren niet voldoende bewijs vinden om de man nog langer vast te houden.

Eind november 2012 deed een gedupeerde uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangifte bij de politie van de diefstal van een bankpas. Met die bankpas was vele malen onrechtmatig geld gepind bij geldautomaten. Het slachtoffer is door de diefstal in totaal ruim €10.000,- kwijtgeraakt door die onrechtmatige transacties. Uit onderzoek bleek dat de eerder in vrijheid gestelde verdachte hierbij betrokken was.

Omdat er dus nieuwe aanwijzingen waren tegen de man, heeft de officier van justitie opnieuw de aanhouding gelast van de 30-jarige verdachte. Ook omdat er inmiddels aanwijzingen waren dat de verdachte zich mogelijk in het hele land schuldig had gemaakt aan dit soort vergrijpen.

Afgelopen dinsdag kreeg het onderzoeksteam het bericht dat de 30-jarige man, die landelijk gesignaleerd stond in het opsporingssysteem van de politie, was aangehouden in de provincie Gelderland. Inmiddels zit de verdachte weer vast en wordt er opnieuw onderzoek naar de gepleegde feiten gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (11-4-2013 om 23:04)
Opnieuw onderzoek, o.k. maar dan weer niet laten gaan natuurlijk. Deze vent begint gewoon opnieuw, daarnaast kan ik me niet voorstellen dat hij al die tijd na eind November 2012 niet meer heeft uitgevreten dan betrokkenheid bij de bankpas. Voorlopig even vastzetten (op eigen kosten natuurlijk).
Alfons (11-4-2013 om 19:08)
Wordt toch weer vrij gelaten. Politie zal zogenaamd weer een form foutje hebben gemaakt. Jaja. Burger zal er wel voor op draaien.
Andre (11-4-2013 om 18:54)
Die gast is ondertussen rijp voor de strop. ophangen die eikel
Cookie-instellingen beheren