Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 262 km

Brandstichter ontslagen van rechtsvervolging

Toegevoegd: 11-04-2013, 14.57 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - De 38-jarige Vlissinger, die op 18 november vorig jaar brand stichtte in de berging van zijn flat aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen is door de rechtbank in Middelburg ontslagen van rechtsvervolging. Wel moet hij zich een jaar lang laten behandelen in een psychiatrische kliniek. Het vonnis was overeenkomstig de eis van de officier van justitie.


In de flat waar hij woonde werd hij door een groepje jongeren geterroriseerd. Hij werd bedreigd, gegijzeld en mishandeld. Ze dreigden zijn deur in te trappen en ze waren constant aan het klieren en treiteren. Op die bewuste dag had hij er genoeg van. Hij nam vier slaaptabletten en het volgende dat hij zich nog wist te herinneren was dat-ie in het politie bureau zat.

In de tussentijd zou hij in de berging van de flat brand hebben gesticht, had de politie bewoners geëvacueerd en was de verwarde Vlissinger uit zijn woning gehaald. De brand werd overigens binnen een half uur geblust en er vielen geen gewonden.

Volgens de deskundigen leed de Vlissinger aan een psychotische stoornis en kon hem de brandstichting niet worden toegerekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Elis (12-4-2013 om 14:45)
Hoe zo geen straf als je al 5 maanden opgesloten zit???? en daar moet blijven tot er plaats is. Zijn jullie ook vroeger ooit gepest en echt gegijzeld en bedreigd zo ja dan weet je dat je hulp nodig hebt Scholen en op de werkvloer ga er wat aan doen! dat voorkomt veel ellende!
K (12-4-2013 om 10:50)
Dus een mens kan een brand stichten zeggen dat hij gek is en er mee wegkomen? wat een gestoorde wereld is dit toch.
Firo (12-4-2013 om 08:26)
Het lijkt mij dat dit slachtoffer van de terreur van die jeugdbende eerder geholpen had moeten worden dan aangeklaagd. weer een overwinning, een beloning zelfs voor het tuig van de straat dus. die twitteren dit bericht vast al vol trots rond. goed bezig justitie, aanpakken dat slachtoffer.
Keees (11-4-2013 om 21:40)
En die jongeren zijn niet gek ????????????????? kafka in zeeland
Alfons (11-4-2013 om 19:05)
Ik geloof er geen barst van.
Hijisfijn (11-4-2013 om 17:01)
Da's mooi. & De treiteraars, wanneer zien we die voor t gerecht?
Cookie-instellingen beheren