Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Beroving vermoedelijk verzonnen

Toegevoegd: 14-04-2013, 12.12 uur
Door: Roland de Jong
HOEK - Een 17-jarige jongeman heeft vannacht vermoedelijk een gewelddadige beroving in scene gezet om een aanrijding te verdoezelen.


Agenten kregen rond 04.00 uur een melding van een autodiefstal in Hoek. Een 17-jarige jongeman zou zijn thuisgekomen na het stappen, bij zijn woning zou hij zijn aangevallen en zijn aanvaller zou er met de autosleutels en de auto vandoor zijn gegaan. Ook zou zijn aanvaller hem in elkaar hebben geslagen.

De politie is direct naar de auto en de autodief gaan zoeken. Het voertuig werd aangetroffen in de tuin van een woning aan de Molendijk in Hoek. De autodief was nergens te bekennen, maar, omdat de auto terug was gevonden, besloten de agenten ter plaatse een sporenonderzoek te doen.

Intussen zijn andere agenten naar de woning van de jongeman gegaan en hebben daar een verklaring van hem opgenomen. Die verklaring is even later vergeleken met de aangetroffen sporen en ook met de verwondingen die de jongeman zei opgelopen te hebben door de vechtpartij met de onbekende aanvaller.

De aangetroffen sporen bleken niet te 'matchen' met het verhaal van de jongeman. De sporen leken er zelfs op te wijzen dat de jongeman in de auto had gereden en dat hij, na het veroorzaken van schade in de betreffende tuin en hierbij zelf gewond raakte, er vandoor was gegaan. Om die reden is de 17-jarige jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De 17-jarige verdachte, die eerst dus slachtoffer leek, is overgebracht naar het politiebureau. Daar mag hij vandaag een verklaring afleggen over zijn betrokkenheid bij de ontstane schade. Als blijkt dat hij hierbij betrokken is, dan zou hij ook nog vervolgd kunnen worden voor het doen van een valse aangifte en het rijden zonder rijbewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (19-4-2013 om 02:40)
Wat zou deze jongen voor straf krijgen?
Kim (17-4-2013 om 23:24)
Haha, ben je dan ff stom. Wat alcohol al niet doet met mensen Bert hallo wakker worden, hij is opgepakt.
Anoniempje (14-4-2013 om 16:33)
Wat doet een jongen van 17 jaar om 4 uur op straat die hoort in z,n bed
Bert Beunhaas (14-4-2013 om 15:46)
Haha wat een baas. Als hij daarmee wegkomt verdient hij een leven lang gratis bier.
Cookie-instellingen beheren