Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 50 km

Verkeerscontroles op Schouwen-Duiveland

Toegevoegd: 15-04-2013, 14.29 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Zondagmiddag en -avond hebben agenten verkeerscontroles gehouden op Schouwen-Duiveland. De controles vonden plaats in Zierikzee, Ellemeet, Burgh-Haamstede en Nieuwdorp.


Naar aanleiding van klachten over hardrijders uit de omgeving hebben agenten tussen 14:30 en 17:00 uur in Ellemeet, op de Kuijerdamseweg, in een 30 km-zone gecontroleerd op snelheid. Hierbij werden in totaal 93 bestuurders gecontroleerd en kregen zeven een bekeuring omdat zij te hard reden. Ook op de Calandweg in Zierikzee, eveneens een 30 km-zone, is tussen 15:00 en 17:00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Hier passeerden 85 bestuurders de controlepost en kregen drie bestuurders een bekeuring wegens overschrijding van de maximum snelheid.

Vanaf 17:00 uur vond een alcoholcontrole plaats in de Julianastraat in Zierikzee. Tien bestuurders zijn gecontroleerd en moesten een blaastest ondergaan. Hiervan werden twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Eén vrouw van 44 jaar oud uit Zierikzee had ruim vier keer teveel gedronken. Haar rijbewijs is direct ingevorderd. De officier van justitie beslist later wat er met het rijbewijs van de vrouw gebeurt. Een andere automobilist had de toegestane limiet overschreden. Hij kreeg, na overleg met de officier van justitie, een schikkingsvoorstel van € 357,- en betaalde dit meteen.

Om 19:00 uur startte een alcoholcontrole op de rotonde bij de Serooskerkseweg in Burgh-Haamstede. Hier moesten 133 bestuurders een blaastest ondergaan. Aan één persoon, die anderhalf keer teveel had gedronken, werd een schikking aangeboden na overleg met de officier van justitie. Het schikkingsvoorstel bedroeg €497,-.

Later die nacht, om ongeveer 04:00 uur, is nog een automobilist zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij werd betrapt op het rijden onder invloed. De 20-jarige jongeman uit Zierikzee werd langs de kant van de weg gezet door surveillerende agenten op de Laan van Sint Hilaire in Zierikzee. Uit de ademanalysetest die hij deed op het politiebureau bleek dat hij acht keer teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de officier van justitie zal bepalen of deze beginnend bestuurder het nog terug krijgt.

In de hele provincie is zondag ook gecontroleerd op motorrijders die de snelheid overschreden. Er kwamen diverse meldingen van geluidsoverlast bij de politie binnen. In Nieuwdorp, op de Europaweg Noord, werd één motorrijder bekeurd. Hij reed ruim 40 kilometer harder dan op die weg is toegestaan. Op dezelfde weg werd ook een automobilist bekeurd die net zo hard reed. Het boetebedrag wordt bepaald door de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien (17-4-2013 om 21:30)
Paaltjes, volgens mij zijn mensen die o.a met drank op rijden ook criminelen, de politie doet deze acties niet om stoer te zijn maar omdat het hard nodig is. Een motorvoertuig is geen speelgoed zoals sommige mensen denken maar kan een moordwapen zijn en die mensen zijn te stom om dat te beseffen.
Matthijs (17-4-2013 om 18:52)
Afgezien van de alcoholcontroles weer compleet kansloos. Zijn er al dubbele cijfers betreffende het oplossingspercentage criminaliteit? Helaas. Nog geen 5% (!!!) van de criminaliteit wordt opgelost. Criminaliteit gaat ongestraft, maar owee als je na correctie 31 rijdt in de BS-zone. Dan is het kassa
Semprini (17-4-2013 om 10:44)
We zitten nu eenmaal opgescheept met 'de nieuwe mens' die overal schijt aan heeft. Goede zaak dat er af en toe iemand deze gevaarlijke verwende kleuters hun plek wijst. Je misdragen in het verkeer is niet minder dan misdadig, iets wat ze je bij die kekke rijschooltjes niet bijbrengen.
Boks (16-4-2013 om 20:57)
Eerste mooie dag van t jaar en de ambtenaartjes staan de boel al te vergallen. Bah
Jan (16-4-2013 om 13:17)
Politie goed bezig, lekker weer kansloos burgertje pesten.. Mensen die klagen over hard rijden, zijn vaak zelf de dader.
Ben (16-4-2013 om 09:53)
Veel vaker controles uitvoeren!! Kap toch eens met dat gaspedaal helemaal in trappen binnen de bebouwde kom!! Niet eens een rijbewijs waardig!! Nadenken is ook zo moeilijk, vooral niet doen... Denk vooral alleen aan jezelf en hopelijk rij je dan ook alleen je eigen auto kapot, en niet mijn kind.
Cookie-instellingen beheren