Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 32 km

GRIP 2 voor gasstoring Yerseke

Toegevoegd: 23-04-2013, 10.29 uur - Update: 20-01-2014, 10.18 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - In Yerseke is vanochtend een grote gasstoring ontstaan. De hulpdiensten hebben om die reden opgeschaald naar GRIP 2.

Rond 06.55 uur werd duidelijk dat er sprake was van een probleem in een gasverdeelstation. Monteurs van energiebedrijf Delta gingen op pad om de precieze oorzaak van het probleem te achterhalen. In de tussentijd bleek het gehele dorp zonder gas te zitten. Het gaat volgens het energiebedrijf om een paar duizend huishoudens.

Omstreeks 10.20 uur werd duidelijk wat de oorzaak van de storing was. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zullen bewoners in de loop van de dag huis-aan-huis geïnformeerd worden over de verdere afwikkeling. De gastoevoer wordt volgens een woordvoerder in één keer hersteld. Het is nog niet bekend wanneer dat het geval zal zijn.

Officieren van brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening hebben zich op de brandweerkazerne van Yerseke verzameld voor overleg. Er is ook een verbindings-/commandowagen ingezet. Rond 11.00 uur werd er opgeschaald naar GRIP 2. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is dat vanwege organisatorische redenen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lockdown (24-4-2013 om 17:01)
@ van Spankeren, dan koopt u ZELF een cilinder voor UW slot met een draaiknop aan de binnenkant. dan kan u altijd zonder sleutel van binnen naar buiten. delta monteurs zijn installatiemonteurs, geen slotenmakers. hadden ze de deur van het slot gelaten, dan had u daar wel weer over geklaagd denk ik.
Vincent (24-4-2013 om 14:11)
@ Jan van Spankeren Was de desbetreffende monteur er wel van op de hoogte dat er iemand thuis was? Beter deur op slot dan huis leeg! En een beetje respect graag, mijn vader (één van de monteurs) was pas 23 uur thuis terwijl hij 7.15 s`morgens al vertrokken was.
Jan van Spankeren (23-4-2013 om 22:06)
Geloof het graag dat men zijn best doet maar aan voorlichting doet men niet, deze website was de nog wat aan berichtgeving vanmorgen, de storing heet sinds 20:45 over te zijn maar of wij de kraan weer mogen openen is niets over te vinden. op de website van Delta, daar wat meer info zou wel wenselijker zijn,
Piet de groot (23-4-2013 om 19:06)
Heer van Spankeren,Hoe vervelend dat ook is voor u,wat heeft deze info voor zin voor andere mensen?De mensen van Delta doen hun best.veel meer kunnen ze niet doen.Ze steken hun nek al uit om overal te kunnen helpen en dan gaat u het hebben over een deur die aan de verkeerde kant op slot is gedraaid?
Wesley (23-4-2013 om 17:45)
@ Jan van Spankeren Als ik u was zou ik de cilinders van de sloten laten vervangen, als er een onbekend persoon met uw voordeursleutel rondloopt lijkt me dat geen goede zaak!
Mis ik wat (23-4-2013 om 17:27)
Snap er niks van. Bedlegerig en klagen dat je de deur niet meer open krijgt. Buurvrouw heeft toch sleutel. Weet je wat stom is: dat de wijkverpleegkundige de sleutel op de deur laat.... een ieder kan wel binnenkomen.... denk daar maar eens over na.
Cookie-instellingen beheren