Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Gastoevoer Yerseke hersteld

Toegevoegd: 23-04-2013, 21.35 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Alle huishoudens in Yerseke en omgeving hebben weer gas. Energiebedrijf Delta slaagde er vanavond in om de gastoevoer weer volledig te herstellen.
 
Rond 06.55 uur ontstond vanochtend een spontane storing in een gasoverslagstation. Hierdoor kwamen ongeveer 3.000 aansluitingen zonder gas te zitten. De storing kon binnen enkele uren worden verholpen, maar het aansluiten bleek meer tijd te kosten.

Energiebedrijf Delta zette tientallen monteurs in om bij elke woning en bij ieder bedrijf dat last had van de storing de bewoners en gebruikers te helpen bij het afsluiten van het gas. Op deze manier kon op een veilige manier de gasdruk weer teruggezet worden op de leidingen. Door de leiding dicht te zetten, kon voorkomen worden dat onbedoeld gas vrij zou komen via bijvoorbeeld een boilder, geiser of kooktoestel.

Delta meldde rond 21.15 uur vanavond dat de gastoevoer weer helemaal was hersteld. Voor gebruikers betekent dit dat zij de hoofdgaskraan weer opendraaien mochten zij die eerder vandaag hebben dichtgezet.

Verder wordt aangeraden om de volgende stappen te nemen:
1. Indien u in het bezit bent van een gaskookplaat dient u deze gedurende vijf minuten op één pit te openen en te ontsteken. Blijf in de directe nabijheid van het toestel.
2. Reset uw combi- of cv-ketel; steek uw gashaard eventueel opnieuw aan.

Mensen die problemen ondervinden met het opnieuw ingebruik nemen van de installatie kunnen de komst van de monteur afwachten of contact opnemen met de afdeling Klantcontact van Delta via 0113-741100.

Zie ook:
GRIP 2 voor gasstoring Yerseke (23-04-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nvp (23-4-2013 om 22:39)
Bij deze wil ik alle mensen bedanken die zich al deze uren tomeloos hebben ingezet om ons op een veilige manier weer van gas te voorzien,nogmaals BEDANKT!!!!!!
Cookie-instellingen beheren