Weerbericht:
Eerst op meerdere plaatsen mist, overdag geleidelijk zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Mensen gooien met eieren tijdens demonstratie Goes

Toegevoegd: 16-03-2006, 21.07 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

GOES - Tijdens de luidruchtige demonstratie in en rond het stadskantoor in Goes is vanavond met eieren gegooid. Er werd gedemonstreerd tegen de manier waarop het huidige bestuurscollege wordt gevormd.

Burgers van de gemeente Goes zijn boos omdat al de eerste dag na de verkiezingen bekend werd dat de CDA, de VVD en de SGP/ChristenUnie samen een college zouden gaan vormen. Dit terwijl de Partij van de Arbeid (PvdA) de grote winnaar was geworden van de Goese gemeenteraadsverkiezingen.

In totaal steeg de PvdA met twee zetels en behaalde daarmee zeven zetels voor de raad. Het CDA daalde met één zetel en ging van zeven naar zes zetels. De andere Goese partijen, de VVD (4 zetels), de SGP/ChristenUnie (4 zetels) en GroenLinks (3 zetels) bleven allen gelijk.

Een deel van de Goese burgers is boos omdat zij vinden dat de overwinnende uitslag voor de PvdA zomaar aan de kant wordt geschoven. Dit gevoel wordt nog eens benadrukt doordat de vorming al zo snel rond was. Dit zou er volgens sommigen op wijzen dat het akkoord al van tevoren was vastgelegd.

Vanavond werd voor en tijdens de gemeenteraadsvergadering gedemonstreerd tegen deze collegevorming. Ongeveer honderddertig mensen verzamelden zich voor het stadskantoor om te demonstreren. Tegen het gebouw zijn meerdere eieren gegooid. De politie is wel ter plaatse geweest maar heeft niet ingegrepen of aanhoudingen verricht.

Omroep Zeeland heeft aangekondigd vanavond om 23.00 uur een extra nieuwsuitzending uit te zenden in verband met de gebeurtenissen tijdens en rond de gemeenteraasvergadering. De uitzending zal elk uur worden herhaald.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren