Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 27 km

Verkeerscontrole in Goes

Toegevoegd: 26-04-2013, 16.04 uur
Door: Veerle van Iren
GOES - Donderdagmiddag -en avond heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden in de kern van Goes.

Tussen 15.00 uur en 18.00 uur zijn, aan de Van Hertumweg, 18 bromfietsers gecontroleerd. Door motoragenten werden bromfietsers naar de controleplaats gebracht waar, naast het vermogen ook andere zaken zoals het rijbewijs en kentekenbewijs zijn gecontroleerd.


Negen bromfietsers zijn bekeurd omdat hun bromfiets teveel vermogen had, één van de bromfietsers reed zonder rijbewijs en één bromfietser had nog een bekeuring open staan van 800 euro (deze werd meteen betaald op het politiebureau).

Tussen 19.00 uur en 22.30 uur is er, op de A. Joachimikade en de Middelburgsestraat, gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Van de 502 gecontroleerde bestuurders bleken er twee teveel te hebben gedronken. Beide bestuurders kregen een bekeuring van 357 euro.

Bij deze alcoholcontrole is in Zeeland voor het eerst gebruik gemaakt van een nieuw apparaat genaamd de 'sniffer'. De sniffer is een apparaat wat aan de adem 'ruikt' of er alcohol is gebruikt. Alleen een pufje adem in een trechtertje volstaat om te bepalen of iemand teveel heeft gedronken. Ademanalyse op het politiebureau moet dan nog steeds verder uitwijzen hoeveel er teveel gedronken is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (27-4-2013 om 18:33)
@Snorrijder, Met alle respect maar er zijn periodes geweest dat ze het iedere week wel 1x deden. Teveel verkeerscontroles is ook weer niet goed, zijn ergere dingen dan verkeer. @Daan, Risico van het vak toch?
Kaas (27-4-2013 om 17:49)
1 op de 2 teveel vermogen , valt nog mee, vroegah kon je ze op 1 hand tellen die nog origineel rond rijden. Die jeugd word veel te braaf, doe d'r is wat aan jongens ( en dames ). Minimaal 90 kunnen of anders gewoon gaan fietsen :)
Ondertussen (27-4-2013 om 12:50)
En ondertussen vliegt er 1,5 miljard euro's de grens over aan frauduleuze toeslagen, maar daar zegt de overheid geen tijd of zin in te hebben om dat allemaal te controleren, zijn druk met een kapotte fietsbel.
Snorrijder (27-4-2013 om 11:18)
Er wordt veel te weinig gecontroleerd op scooterrijders of ze wel een rijbewijs hebben zeker die vanuit Yerseke naar Goes rijden
VdVonck (27-4-2013 om 00:58)
De alco-sniffer geeft enkel aan dat er 'iets' van alcohol wordt gemeten. Deze kan dus niet aangeven dat iemand 'teveel' heeft gedronken. Het is niets meer of minder dan een apparaatje dat gebruikt kan worden voor het voorselecteren van kandidaten die écht moeten blazen.
Daan (26-4-2013 om 22:31)
Serieus het is gewoon triest dat de van die gasten bekeuren waarbij de brommer 65 op de rollers gaat. Als ze dan 100 of meer gaan dan zeg ik ja dat is te hard. ( ja zelfs 125c's gaan maar max 90 ongeveer )
Cookie-instellingen beheren