Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Inbrekers snel gevonden na woninginbraak

Toegevoegd: 30-04-2013, 16.34 uur
Door: Manfred Berrevoets
KOUDEKERKE - De politie heeft vrijdagavond vier personen, twee mannen en twee vrouwen, aangehouden na een inbraak in een woning in Koudekerke. 


Omstreeks 20.30 uur kwam de melding binnen dat er zojuist was ingebroken in een woning aan de Ter Poorteweg. De daders waren daarna weggevlucht in een auto. Dankzij oplettende getuigen kon het viertal snel worden aangehouden. Eén van deze getuigen was de vluchtauto achterna gereden en had voortdurend telefonisch contact met de politie. Die zette verschillende eenheden in. 

Uiteindelijk stopte de vluchtauto bij een strandtent aan de Zeedijk in Westkapelle. Daar werden drie verdachten aangehouden. Een man van 36 jaar, een 42-jarige vrouw en een 14-jarig meisje. Allen afkomstig uit Oost-Souburg. 

Naar de vierde verdachte is met behulp van een politiehond gezocht in de omgeving van de Ter Poorteweg. Rond 22.00 uur trof de politiehond de verdachte, een 46-jarige man, aan in een (droge) sloot. Ook deze man is aangehouden. Hij had goederen bij zich die vermoedelijk van de inbraak afkomstig waren, deze zijn in beslag genomen. 

Het 14-jarige meisje is inmiddels in vrijheid gesteld. De andere drie verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mario (2-5-2013 om 18:04)
Nu krijgen we alleen het volgende probleem; ze pakken de laatste tijd meer criminelen (supergoeie zaak!) alleen is er straks geen plaats meer in de cellen die met velen dichtmoeten.... Maar dat maakt eigenlijk niet zo veel uit; dit worden toch weer een aantal taak strafjes!
Kees (1-5-2013 om 10:25)
Nu direct van deze personen de kinderbijslag stopzetten en ook verder alle voorzieningen zoals recht op bijstand, uitkeringen en toeslagen voor de eerste 10 jaar. Direct adequaat handelen en optreden en niet wachten op een rechterlijke uitspraak van bijvoorbeeld 80 uur dienstverlening.
Dorpsbewoner (1-5-2013 om 10:12)
Zo krijgt een kind van 14 dus les en wordt voor de rest van haar leven bedorven! Het zal niet de eerste inbraak zijn van dit viertal. Hopelijk wordt huiszoeking gedaan bij allemaal en komt er meer gestolen waar in beeld. Goede actie van de getuigen! Daar moeten we allemaal een voorbeeld aan nemen.
Witte (1-5-2013 om 07:03)
Zo zie je maar , Jong geleerd is oud gedaan .
Pierre (30-4-2013 om 23:31)
Inbrekers zijn toch wel het minste van het minste. het leed wat ze veroorzaken! mensen doen snachts geen oog meer dicht. je voelt je niet eens meer veilig in je eigen huis. van mij mogen de handen er af van zulke lieden.
Willem (30-4-2013 om 18:51)
Goed voorbeeld zo, jong geleerd oud gedaan! Uit stelen gaan met een kind 'op de achterbank', hoe achterlijk kan je zijn.
Cookie-instellingen beheren