Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw 11.000 euro armer na telefoontje

Toegevoegd: 03-05-2013, 16.51 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een vrouw uit de gemeente Veere is voor € 11.000,- opgelicht na een telefoongesprek.

De vrouw werd donderdag gebeld door een man die zich uitgaf als medewerker van een bank. Hij vertelde haar dat er iets mis was met de beveiliging van haar bankrekeningen en dat zij via de telefoon wat handelingen kon doen om die beveiliging weer 'up to date' te krijgen. Het resultaat was uiteindelijk dat er elfduizend euro van haar rekening was afgeboekt en overgeschreven naar een onbekend rekeningnummer.


De gedupeerde vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie kreeg ook een soortgelijke melding binnen van een mevrouw uit de gemeente Middelburg. Zij werd voor ruim € 1700,- opgelicht.

Medewerkers van een bank vragen u nooit via de telefoon om zaken als uw pincode of codes van uw reader bij telebankieren aan hen door te geven. Doe dit dus ook niet en ga niet op dit soort verzoeken in.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Carolien (7-5-2013 om 16:22)
@T....Ik ben het helemaal met u eens. Ik ben half de 70, maar ik koop ook geen smartphone. Ik wil een "gewone" waar je mee kunt bellen en mailen en sms'en. Ik doe 's avonds ook de deur niet open, kinderen en een goede buur hebben de sleutel.
Juriste (6-5-2013 om 15:02)
Wou dat ik 11.000 op mn bank ha staan.........
Ali de kievit (5-5-2013 om 18:42)
Er staat nergens bij dat het om een oudere vrouw ging...of heb ik iets gemist.
Esther (5-5-2013 om 13:11)
Kennelijk was deze mevrouw niet op de hoogte en dat kan verschillende redenen hebben .
T is wat (5-5-2013 om 12:14)
Nou, Wimpie, ik ben nog maar 42, maar weiger nu al "met de tijd mee te gaan". Voor "apps" bijv moet je een mega dure telefoon hebben. Ik beslis nog altijd zelf waaraan ik mijn geld uitgeef... Ook levert dat mij veel te veel stress op. Ik houd het maar bij sms-en en mailen.... heb ik genoeg aan..
Susanne (5-5-2013 om 09:30)
@Gerda: was het maar waar dat het bel-me-nietregister zou helpen tegen dit soort telefoontjes. Dat is dus niet waar, of dacht je nou echt dat een oplichter het bel-me-nietregister raadpleegt voor hij tot actie overgaat?
Cookie-instellingen beheren